Κούλογλου: Στην Ευρώπη παίζονται πολιτικά παιχνίδια με μοχλό το προσφυγικό

Permalink

Οι δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για το προσφυγικό, είναι μια «ένδειξη του ευρωπαϊκού κυνισμού, την ώρα που τον 21ο αιώνα πωλούνται σκλάβοι στην Λιβύη», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105,5 και τον δημοσιογράφο Κώστα Σαββόπουλο, σημειώνοντας ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια εξουσίας στην Ευρώπη με μοχλό το προσφυγικό ζήτημα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τέτοιου είδους δηλώσεις πρέπει να προκαλούν ανησυχία καθώς «δίνουν θάρρος σε όσους δεν θέλουν να εφαρμόζονται οι κοινές συμφωνίες για την μετεγκατάσταση των προσφύγων, όπως οι Ούγγροι, οι Πολωνοί, οι Τσέχοι και οι Κροάτες. Ο Ντόναλντ Τουσκ θέλοντας να κάνει εσωτερικό παιχνίδι στην Πολωνία, επιδιώκει να αναδειχθεί σε ένα είδος ηγέτη των χωρών του Βισεγκραντ».

Από την άλλη πλευρά, η έντονη αντίδραση του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στις δηλώσεις του Τουσκ, όπως εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου ήταν σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. «Υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια μεταξύ της Επιτροπής και του Συμβουλίου. Ο Τουσκ θέλει να αφαιρέσει εξουσίες από την Κομισιόν, που με τη σειρά της θέλει πιο ισχυρό πολιτικό ρόλο», είπε ο ευρωβουλευτής.

Ταυτόχρονα η Άγκελα Μέρκελ στην Γερμανία «δεν θέλει να καταρρεύσει το προσφυγικό καθώς εκεί στήριξε την εκστρατεία της. Εάν αποτύχει θα βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, από όπου είναι μετά την αποτυχία του σχηματισμού κυβέρνησης».

Την ώρα που αυτά τα παιχνίδια εξουσίας λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη «αντί η ΕΕ να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων», οι προσφυγικές ροές στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί. «Κανείς δεν το περίμενε, ούτε ξέρει τον λόγο. Βέβαια, αυτή την ελληνική συνήθεια να αντιδρούμε την τελευταία στιγμή, πρέπει ως Αριστερά και ως κυβέρνηση να την αλλάξουμε».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ


(Visited 179 times, 1 visits today)

Read more:
194256-screen_shot_2016-01-21_at_2_53_51_m_m
Κούλογλου: Η κυβέρνηση ξεθάβει το πτώμα της τρομοκρατίας

«Χθες ακυρώθηκαν τα συσσίτια στα σχολεία για 185.000 μαθητές. Δε συζητάμε όμως για τις ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου...

Close