Κούλογλου: Κανονικά η αντιπολίτευση θα έπρεπε να εύχεται για πλήρη έξοδο στις αγορές

Permalink

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, ERT Europe, και στην Εύα Μπούρα μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για τις εξελίξεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία, στην γερμανική πολιτική σκηνή, αλλά και στο Μακεδονικό.

Για την επικείμενη έξοδο στις αγορές:

Αντί να ασχολείται με την μικροπολιτική, η αντιπολίτευση θα έπρεπε να εύχεται μια επιτυχημένη και πλήρη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, καθώς το να λύνονται τα προβλήματα δεν είναι μόνο προς συμφέρον της χώρας και της τωρινής κυβέρνησης αλλά και κάθε επόμενης, που δεν θα τα βρει μπροστά της.

Για τις εξελίξεις στην Γερμανία και στην ΕΕ:

Η συμφωνία Μέρκελ-Σούλτς αφορά την πολιτική της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατατείνει στην απομάκρυνση από τα μέτρα λιτότητας. Ταυτόχρονα, ο Γάλλος Πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν πιέζει επίσης για αλλαγές στην ΕΕ. Έστω, λοιπόν, και σταδιακά απομακρυνόμαστε από το καταστροφικό δόγμα Σόιμπλε.

Για το Μακεδονικό:

Η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι εκρηκτική και την ίδια στιγμή η Τουρκία γίνεται ανεξέλεγκτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα με την ονομασία της ΠΓΔΜ είναι πολύ σημαντική, καθώς από αυτό εξαρτάται η σταθερότητά της γειτονικής χώρας και κατ’ επέκταση της περιοχής. H στάση μας τα προηγούμενα χρόνια μας έχει οδηγήσει σε διπλωματικές ήττες και κάποιες φορές σε γελοιοποίηση. Εάν επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση κινδυνεύουμε να γελοιοποιηθούμε ξανά.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνέντευξη:


(Visited 40 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-12-12 at 14.21.33
Ομιλία Κούλογλου για τα fake news στην εκδήλωση 10 χρόνων του TVXS

Στην εκδήλωση του TVXS για τα δέκατα «Fake News Free» γενέθλιά του, που διοργανώθηκε στο Impact Hub Athens στις 08/12/2018,...

Close