Κούλογλου για ρωσικές εκλογές: Δεν υπήρξε νοθεία – Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό από πριν

Permalink

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το αποτέλεσμα ήταν προϊόν νοθείας στις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία, όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, από την Μόσχα όπου βρισκόταν ως εκλογικός παρατηρητής, όμως «το αποτέλεσμα ήταν προαποφασισμένο, αφού ο Πούτιν δεν είχε ουσιαστικό αντίπαλο».

Εκείνος που θα μπορούσε «να τον είχε αμφισβητήσει, με την έννοια ότι θα μπορούσε να είχε αποσπάσει ένα αξιόλογο ποσοστό, είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι», εξήγησε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στην ΕΡΤ3 και στην Δώρα Αυγέρη, που όμως «δεν του επετράπη η συμμετοχή στις εκλογές εξαιτίας μιας ποινικής υπόθεσης που ο ίδιος αμφισβητεί – και είναι όντως αμφισβητούμενη».

Μετά την πέμπτη εκλογή του Βλάντιμιρ Πούτιν ως Προέδρου της Ρωσίας – πρόκειται για την τελευταία του θητεία, το ζητούμενο είναι ο εκδημοκρατισμός της χώρας, όπως τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Ήδη από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα που έδειχναν την επικράτηση του Ρώσου Προέδρου, ο Στέλιος Κούλογλου είχε σχολιάσει στο RT από την Κόκκινη Πλατεία ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατάφερε να σταθεροποιήσει την Ρωσία μετά την καταστροφική περίοδο του Μπόρις Γέλτσιν, όπως και να εκσυγχρονίσει τις μεγάλες πόλεις και την οικονομία.

Πλέον το ζητούμενο είναι ο εκδημοκρατισμός της χώρας. «Εάν θέλει να προχωρήσει η Ρωσία μπροστά και να πάρει μια θέση στο δημοκρατικό κόσμο θα πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο η Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου.

Στην διαδικασία αυτή, βέβαια, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η στάση της Δύσης, η οποία «δεν βοηθά στις ομαλές εξελίξεις στην Ρωσία. Έχει ξεκινήσει ένας, κατά τη γνώμη μου πολύ αδικαιολόγητος, ψυχρός Πόλεμος, ο οποίος συμφέρει και τον Πούτιν. Αυτό γιατί όταν ο κόσμος αναγνωρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος συσπειρώνεται γύρω από τον ηγέτη. Ο Πούτιν χωρίς καμία αμφιβολία, ανεξάρτητα πως τον κρίνει κανείς για τις πολιτικές ή δημοκρατικές του πεποιθήσεις, είναι ένας ισχυρός ηγέτης που κατάφερε να περιμαζέψει μια χώρα όπου τα πάντα ξεπουλιούνταν».


(Visited 201 times, 1 visits today)

Read more:
tele
Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ενόψει Brexit

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ρωτώντας εάν η Κομισιόν υποστηρίζει την επιστροφή των...

Close