Κούλογλου: Εάν ο Καραμανλής ακολουθούσε το ρεύμα, θα ήμασταν στην ουρά με την Αλβανία για να μπούμε στην ΕΕ

Permalink

«Μια κυβέρνηση πρέπει να κάνει πολιτική με θάρρος και γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι με τις δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που έγιναν με θέμα το Μακεδονικό, ενώ πρόσθεσε ότι «εάν ο Καραμανλής είχε ακολουθήσει το ρεύμα που έλεγε ‘όχι στην ΕΟΚ’ ή ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’, τώρα θα είμασταν ακόμη στην ουρά με την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σαφές ότι η ένταξη μας έχει ωφελήσει πολλαπλά παρά τα όποια προβλήματα της ΕΕ».

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Creta TV ανέλυσε πως η δημοσκόπηση, στην οποία άνω του 50% του πληθυσμού δηλώνει ότι αντιτίθεται στην χρήση του όρου Μακεδονία από την γειτονική χώρα, «δείχνει πως η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας αυτή την στιγμή είναι η τουρκική απειλή και όχι οι φαντασιώσεις ότι θα κατέβει η ΠΓΔΜ να πάρει την Θεσσαλονίκη».

Όπως μάλιστα εξήγησε ο Στ. Κούλογλου μιλώντας στο TRT της Θεσσαλίας, «εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό. Αληθινή αυτή την στιγμή είναι η τουρκική απειλή. Ο Ερντογάν είναι ανεξέλεγκτος, και πολύ μεθοδικά δημιουργεί την μια κρίση για να ξεπεράσει την προηγούμενη. Εάν μάλιστα δεν εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία με την ΠΓΔΜ να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και να αποκτήσουμε μια κυρίαρχη θέση στα Βαλκάνια, τότε τον ρόλο αυτό θα έρθει να παίξει ο Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος με την σειρά του το κενό που θα έχουμε αφήσει».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διαχείριση της Τουρκίας χρειάζεται ψυχραιμία. «Ο Ερντογάν εδώ και αρκετό καιρό έχει υιοθετήσει μια πολιτική ‘ομηρίας’. Όντας απομονωμένος συλλαμβάνει πολίτες ξένων κρατών προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αναπτύξει σχέσεις με αυτά τα κράτη. Κατά την γνώμη μου πρέπει να διερευνήσουμε πιθανές συμμαχίες για το θέμα των δυο στρατιωτικών, ώστε να ασκηθεί διεθνής πίεση στον Ερντογάν να τους απελευθερώσει», είπε ο ευρωβουλευτής σχολιάζοντας ωστόσο ότι η στάση της ΕΕ απέναντί του είναι «τουλάχιστον ήπια. Έχουν καταλάβει ότι πρέπει να συγκρατήσουν τον Ερντογάν, όμως ταυτόχρονα υπάρχει το προσφυγικό και είναι και καλός πελάτης αφού αγοράζει οπλισμό».

Για την υπόθεση της παράδοσης της Μαρίας Εφίμοβα ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην εκδοθεί στην Μάλτα καθώς έτσι θα είναι «σαν να την στέλνουμε στο στόμα του λύκου. Η Εφίμοβα χρειάζεται προστασία, όπως και όλοι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Αξιοποιώντας τους whistleblowers και τα όσα αποκαλύπτουν, άλλα κράτη έχουν αποκομίσει πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά πατάσσοντας την διαφθορά και τα σκάνδαλα. Μόνο στην Ελλάδα τους λέμε ‘κουκουλοφόρους’ και τους απειλούμε».

«Όμως το η προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί. Κατόπιν η Δικαιοσύνη θα συνεχίσει την έρευνά της. Ο κόσμος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο ευρωβουλευτής ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις όσων φέρονται να εμπλέκονται περί ψευδών κατηγοριών είπε πως «τους προκαλώ να κάνουν ένα ταξίδι μέχρι τις ΗΠΑ για να δούμε εάν θα τους καλέσει το FBI σε κατάθεση. Όσον αφορά τα περί έκθεσής τους, για αυτό ευθύνεται ο επαίσχυντος νόμος περί μη ευθύνης υπουργών. Εάν μπορούσε ο ανακριτής να κάνει την δουλειά του χωρίς να είναι αναγκασμένος να στείλει την υπόθεση στην Βουλή κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε όνομα πολιτικού, δεν θα υπήρχε αυτό το μπούμερανγκ».

Τέλος για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως πλέον οι συνθήκες είναι ώριμες. «Εάν η Εκκλησία αναγνώριζε ότι δεν ζούμε στον Μεσαίωνα αλλά σε μια σύγχρονη εποχή, ίσως να μπορούσε να διαμορφώσει άλλες σχέσεις συνύπαρξης. Όμως με αυτά που επιδιώκει φαίνεται να θέλει θεοκρατία. Μόνο στο Ιράν συμβαίνουν αυτά, ή και στην Πολωνία», είπε ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση της αθώωσης του Αμβρόσιου για το κήρυγμα μίσους κατά των ομοφυλόφιλων, δήλωσε ότι «εάν τολμούσε κανείς να πει αυτά τα λόγια, όχι δημοσίως αλλά σε διάδρομο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τον πετούσαν έξω! Όμως στην Ελλάδα βλέπουμε ότι αθωώνεται από την δικαιοσύνη και πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αντιδρά καθόλου…»


(Visited 248 times, 1 visits today)

Read more:
311128-screen_shot_2020-02-18_at_5.28.44_m.m.
Κούλογλου για «Ελλάδα 2.0»: Κίνδυνος να γυρίσουμε σε εποχές σκανδάλων του πακέτου Ντελόρ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας στο Sputnik News τη σημερινή επίσκεψη της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ...

Close