Ο Στέλιος Κούλογλου στο «Πάμε Αλλιώς» της ΕΡΤ1

Permalink

Απαντώντας στο ειδικό ερωτηματολόγιο προς τους ευρωβουλευτές στην εκπομπή “Πάμε Αλλιώς” της ΕΡΤ1, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου διατύπωσε τις απόψεις του σχετικά με τα εθνικά μας ζητήματα, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις συμμαχίες της χώρας μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, για τη διασφάλιση της χώρας μας και τη φύλαξη των συνόρων της, ο κ. Κούλογλου επισήμανε ότι δεν αρκεί η αγορά εξοπλισμού και η στρατιωτική ισχύς, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να είναι πιο ισχυρός. Ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών μάλιστα συχνά οδηγεί στη χρεωκοπία. Η βασική ασπίδα κάθε χώρας είναι η ενεργή διπλωματία, η απόκτηση συμμαχιών και, φυσικά, η ενότητα στο εσωτερικό της χώρας.

Όσον αφορά το μέλλον του ελληνικού επιχειρείν και τη σχέση καινοτόμας & “παραδοσιακής” επιχειρηματικότητας, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει ένα πάντρεμα της καινούργιας επιχειρηματικότητας -η οποία έχει αναδειχθεί μέσα από συνθήκες κρίσεις και είναι πιο θαρραλέα, πιο αισιόδοξη και συχνά πιο αποτελεσματική με την παλιά επιχειρηματικότητα, που, παρά τα γνωστά της προβλήματα, κουβαλάει μια μεγάλη εμπειρία και δεν πρέπει, ούτε μπορούμε να την απορρίψουμε.

Τέλος, σχετικά με τις συμμαχίες μέσα στην Eυρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι οι ισχυροί εταίροι είναι πάντα ένα ζητούμενο, εκτός εάν αυτοί μας οδηγούν στην καταστροφή. Για παράδειγμα, όσον αφορά την οικονομική πολιτική, δεν θα συνέφερε να ακολουθήσει κανείς την ισχυρή Γερμανία, όταν αυτή προωθεί τα δικά της συμφέροντα και όχι του εταίρου. Άρα στην πραγματικότητα θα πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός, δηλαδή οι εταίροι μας να είναι ισχυροί αλλά να μην συμπεριφέρονται σαν τους επιβάτες του Τιτανικού, που χορεύουν πάνω στο κατάστρωμα, ενώ το πλοίο οδηγείται στο παγόβουνο. Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να οδηγείται κατευθείαν προς το παγόβουνο, αν δεν αλλάξει ριζικά πολιτική, σε μια κατεύθυνση κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η εκπομπή:

 


(Visited 76 times, 1 visits today)

Read more:
image
«142 χρόνια» / Ένα δικαστικό θρίλερ – κραυγή για δικαιοσύνη

«Ένα συγκλονιστικό ανθρώπινο δράμα … θες να ανασηκωθείς και να επιρρίψεις ευθύνες σε όποιον βρεις μπροστά σου» – Α. Μποσκοΐτης, olafaq.gr...

Close