Κούλογλου για Εφίμοβα: Η απόφαση του Εφετείου ήταν μια απόφαση που απέδιδε Δικαιοσύνη

Permalink

«Την Πέμπτη το Εφετείο Αθηνών πήρε μια απόφαση που απέδιδε δικαιοσύνη για την Μαρία Εφίμοβα. Σήμερα, ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών άσκησε αίτηση αναίρεσης της απόφασης αυτής. Κατά την γνώμη μου είναι μια πολύ κακή εξέλιξη και μια λάθος κίνηση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας το βράδυ της Παρσκευής στο Κανάλι 9, για την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης για την μη έκδοση της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος στην Μάλτα.

«Το Εφετείο έκρινε πως το αίτημα έκδοσης της Μάλτας ήταν ασαφές και είχε ως στόχο να εκφοβήσει την Μαρία Εφίμοβα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ντέιβιντ Κάζα, κατέθεσαν στο δικαστήριο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην εκδοθεί η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος καθώς θα κινδυνεύσει και δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη στην Μάλτα.

«Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι αστεία. Ότι υπεξαίρεσε κάποια εισιτήρια και ότι δυσφήμισε κάποιον αστυνομικό – που στην πραγματικότητα, απλά κατέθεσε στην αστυνομία ότι ο αστυνομικός δεν της φέρθηκε καλά. Στην Μάλτα κινδυνεύει να έχει την ίδια τύχη με την δολοφονημένη Μαλτέζα δημοσιογράφο, Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια», είπε ο Στέλιος Κούλογλου και σημείωσε ότι μετά την χθεσινή απόφαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπήρξε ενθουσιασμός. «Πολλοί ευρωβουλευτές, από διάφορες πολιτικές ομάδες, μας έδωσαν συγχαρητήρια, ενώ δέχθηκα και μηνύματα από τα παιδιά της Γκαλίθια που έλεγαν ‘μπράβο στην Ελλάδα και στην Δικαιοσύνη της’», εξήγησε.

«Οι άνθρωποι αυτοί, σαν την Μαρία Εφίμοβα, περνούν τα πάνδεινα για να αποκαλύψουν την αλήθεια και τα κυκλώματα που μας κλέβουν. Η Εφίμοβα είναι παντρεμένη με Έλληνα, έχει δυο παιδιά, και παραμένει στην φυλακή μέχρι να συζητηθεί το αίτημα της Μάλτας. Χθες νομίζαμε ότι η περιπέτειά της είχε τελειώσει», είπε ο ευρωβουλευτής τονίζοντας ξανά πως εάν το αίτημα της Μάλτας για έκδοση ικανοποιηθεί από τον Άρειο Πάγο, που θα αποφανθεί για την υπόθεση, η Εφίμοβα θα κινδυνεύσει.

«Το είπανε και οι Μαλτέζοι αυτό. Ο ευρωβουλευτής δεν είναι, μάλιστα, της Αριστεράς, αλλά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο ίδιος είπε ότι ‘στην Μάλτα δεν έχουμε κράτος δικαίου’!», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 75 times, 1 visits today)

Read more:
Σκάσε και περπάτα..
Σκάσε και περπάτα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο

Close