Κούλογλου: Περιμένουμε ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Permalink
Από την σημερινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς «θα πρέπει να περιμένουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην Μαρία Χούκλη. «Ο τίτλος και μόνο του θέματος στην ημερήσια διάταξη προϊδεάζει για την ισχύ του μηνύματος αυτού: Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου στην περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί διαμαρτυρία υπέρ των δυο στρατιωτικών έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κράτησαν αφίσες ζητώντας την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
1a
a7
a8
a9
Στην σημερινή συζήτηση, μάλιστα, θα παρέμβει και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ η ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου. «Θέλουμε να συγκεντρώσουμε στο θέμα τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή», τόνισε ο ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ωστόσο πως «η κοινή γνώμη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια παρατεταμένη κράτηση των δυο στρατιωτικών. Αυτή την πρακτική είχε ακολουθήσει ο Ερντογάν και στην περίπτωση ενός Γερμανού δημοσιογράφου και ενός Αμερικανού πάστορα, τους οποίους επίσης κρατούσε. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργεί μεγάλο κοινωνικό θέμα εντός της εκάστοτε χώρας και έτσι αυξάνει την διαπραγματευτική του ικανότητα».

Ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε βέβαια, ότι δεν θα πρέπει να συνδέσουμε την περίπτωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών με αυτή των δυο Ελλήνων. «Η απελευθέρωση των οκτώ μετά το πέρας του 18μηνου της προσωρινής κράτησης έχει να κάνει με τις κινήσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, την ώρα που στην Τουρκία η δικαιοσύνη δεν έχει ξεκινήσει να κινείται καν», είπε και σχολίασε ότι «αυτό που εκνευρίζει τον Ερντογάν και δεν μπορεί να καταλάβει με τους οκτώ είναι ότι στις άλλες χώρες υπάρχει κράτος δικαίου και ο πρωθυπουργός δεν κάνει ό,τι θέλει. Εάν η αντιδημοκρατική εκτροπή του Ερντογάν είχε συμβεί οπουδήποτε αλλού θα είχε καταγγελθεί. Όμως εκείνος έχει διάφορα όπλα στα χέρια του σαν τους πρόσφυγες ή τους ομήρους που κρατά, όπως οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί».


(Visited 96 times, 1 visits today)

Read more:
38035994271_c5dfc0c899_k
Κούλογλου: Ο κύριος Μητσοτάκης είναι εκλογομανής

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην τραγωδία στο Μάτι είναι απογοητευτική, όπως σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο...

Close