Στ. Κούλογλου στον Πρώτο Θέμα 104.6: «Η αντιπολίτευση εύχεται μείωση συντάξεων για να στριμωχτεί η κυβέρνηση»

Permalink

H αντιπολίτευση εύχεται να μειωθούν οι συντάξεις, για να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, αδιαφορώντας τι συμφέρει τους πολίτες, τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

“Αντί να χαίρονται που βγαίνουμε από τα μνημόνια, αντί να χαιρόμαστε ότι οι κυβερνήσεις, τωρινές και μελλοντικές, θα έχουν λυμένα τα χέρια τους, ορισμένοι λυπούνται λόγω μικροψυχίας”.

Από τη στιγμή που, στα πλαίσια βέβαια της τήρησης των υφιστάμενων συμφωνιών, δίνεται η δυνατότητα αντισταθμιστικών μέτρων, οι μεταμνημονιακές κυβερνήσεις έχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων, εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί υπάρχει μια ποιοτική διαφορά με σήμερα, που η αντιπολίτευση αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό: ότι το βασικό όπλο εκβιασμών, τελεσιγράφων, απειλών, ήταν ότι “αν δεν εφαρμόσετε αυτά που ζητάμε δεν θα πάρετε τη δόση”. Από την στιγμή που θα βγούμε στις αγορές, αυτό το όπλο δεν υφίσταται.

Για παράδειγμα στην Πορτογαλία, μετά το τέλος των μνημονίων και την αποχώρηση της Τρόικας, η κυβέρνηση ανεβάζει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις κατά 50 ευρώ το χρόνο. Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να εμποδίσουν τέτοια μέτρα και το κριτήριο είναι η τήρηση του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας, που δεσμεύει όλες τις χώρες της ευρωζώνης, από την Γερμανία μέχρι τις βαλτικές.

Τέλος ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε στην περιοδεία που κάνει αυτές τις μέρες στην Θεσσαλία, όπου παρουσιάζει την τελευταία του ταινία «Πεθαίνοντας στο γέλιο», με θέμα την πολιτική σάτιρα, καθώς και το βιβλίο του «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:


(Visited 97 times, 1 visits today)

Read more:
Socialhousing_Kouloglou
Κοινωνική στέγαση στην Ευρώπη και την Ελλάδα / Εργαλεία υπάρχουν. Βούληση;

Τα εργαλεία υπάρχουν, αλλά λείπει η πολιτική βούληση. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συζήτησης για το πολύ σημαντικό πρόβλημα της...

Close