Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου στην Θεσσαλία

Permalink

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, στην Θεσσαλία.

Η τελευταία του ταινία “Πεθαίνοντας στο Γέλιο” και το νέο του βιβλίο “Μαρτυρίες από την Δικτατορία και την Αντίσταση” (Εκδ. Εστία) παρουσιάστηκαν στην Λάρισα και στα Τρίκαλα.

Το βιβλίο και η ταινία συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του θεσσαλικού κοινού, ενώ σε όλες τις εκδηλώσεις ακολούθησε συζήτηση με τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος επεσήμανε ότι πρέπει οι νέοι να μάθουν πώς είναι να ζεις σε μια δικτατορία, ειδικά την ώρα που έχουν γίνει προσπάθειες ωραιοποίησης της χούντας στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης, παρατήρησε έχοντας παρακολουθήσει την ταινία και διαβάσει το βιβλίο ότι “μπορεί τα μέσα αντίστασης που χρησιμοποιούμε να αλλάζουν και να υιοθετείται ακόμη και το χιούμορ, όμως το όπλο των απέναντι είναι πάντα ο θάνατος. Από τους ναζί το ’40, στην δικτατορία ως την επίθεση στο Charlie Hebdo, η απάντηση του αντιπάλου ήταν πάντα ο θάνατος”.

Η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, μιλώντας για τις Μαρτυρίες από την Δικτατορία και την Αντίσταση, είπε πως πρόκειται για ένα βιβλίο “ιδανικό για όλες τις γενιές μετά την μεταπολίτευση ώστε να μάθουμε τι σημαίνει να σε κυνηγούν, να σε καταστρέφουν, να έχουν δώσει κάποιοι τη ζωή τους για να θεωρούμε εμείς πολλά πράγματα σήμερα αυτονόητα”.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στα Τρίκαλα: https://youtu.be/qLOrp8pk0fw

Ο μηχανικός Βασίλης Μίχος, παρουσιάζοντας τις «Μαρτυρίες από την Δικτατορία και την Αντίσταση» στην Λάρισα, σχολίασε πως πρόκειται για ένα βιβλίο επίκαιρο με όρους πολιτικούς. “Δεν αναφέρομαι μόνο στην αδήριτη ανάγκη να απαντηθεί με τρόπο απόλυτο κάθε νεοεμφανιζόμενη τα τελευταία χρόνια -ηθελημένη ή μη- απόπειρα από-ενοχοποίησης της επτάχρονης δικτατορίας, κάτι που εύστοχα και αποφασιστικά θέτει ο Στέλιος Κούλογλου στην εισαγωγή του. Αναφέρομαι στη δυνατότητα αυτού του βιβλίου, από την αρχή του ως το τέλος του, να συμβάλλει σε μία ψύχραιμη προσπάθεια εθνικής αυτογνωσίας”.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας κατά την ίδια παρουσίαση τόνισε πως η έκδοση του βιβλίου του Στέλιου Κούλογλου είναι πολύ σημαντική καθώς “κάθε φορά που εμπλουτίζεται η γνώση για την δικτατορία είναι μια χρήσιμη συμβολή στην ιστορία”.

Τέλος, η ταινία προβλήθηκε επίσης στην Καρδίτσα και στον Βόλο, όπου η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία του 4ου Λυκείου Βόλου. Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου είπε, δε, ότι “είναι πολύ καλύτερα να παρουσιάζεις τις ταινίες σου σε νέους και να βλέπεις την ανταπόκριση που έχουν. Είναι μια ταινία που έχει και χιούμορ, άρα μπορεί να γελάσουν οι μαθητές, αλλά και έχει και δράμα και μπορεί να ευαισθητοποιηθούν συναισθηματικά, αλλά κυρίως δίνει ερεθίσματα για προβληματισμό. Ο προβληματισμός αφορά τον φανατισμό, το χιούμορ ως μέτρο πολιτικής δράσης. Δηλαδή δεν είναι ανάγκη να σπάμε βιτρίνες, υπάρχουν και άλλος τρόπος να εκδηλώνουμε την αντίθεσή μας, με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα”.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:


(Visited 87 times, 1 visits today)

Read more:
logo-sto-kokkino-kritis-final-600x269
Ο Στέλιος Κούλογλου «Στο Κόκκινο» Κρήτης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο Κρήτης, ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για την εκδήλωση που διοργάνωσε την προηγούμενη...

Close