Κούλογλου: Οι αντιδράσεις της ΝΔ για το Ίλιντεν έχουν θετική πλευρά

Permalink

Υπάρχει και θετική πλευρά στην αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν», όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. «Ο κ. Μητσοτάκης έχοντας αλλάξει τέσσερις φορές στάση για το μακεδονικό, τώρα λέει ‘όχι Ίλιντεν’. Άρα το Γκόρνα ή το Νόβα το συζητά», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο Στ. Κούλογλου σχολίασε ακόμη ότι «ο κ. Μητσοτάκης, όπως αποδείχθηκε και με το τρίκυκλο, δεν ξέρει ιστορία. Το ‘Ίλιντεν’ σημαίνει ‘του προφήτη Ηλία’ και αναφέρεται στην εξέγερση των σλαβόφωνων κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άρα καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Είκοσι χρόνια τώρα, λένε ότι ‘μας παίρνουν τον Μέγα Αλέξανδρο’. Τώρα αυτό δεν συμβαίνει αλλά η αντιπολίτευση βρίσκει εμπόδια. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

«Έχουμε δεχθεί τρομερές διπλωματικές ήττες για αυτό το θέμα. Ήδη 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει την γειτονική χώρα ως ‘Μακεδονία’», προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου σημειώνοντας πως πρέπει να κλείσουμε τα ανοιχτά θέματα και να στρέψουμε την προσοχή μας στο πραγματικό πρόβλημα, που είναι η Τουρκία. «Όταν κάτι είναι σωστό για την χώρα το κάνεις παρά τις αντιδράσεις. Εάν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ακούσει το ρεύμα που έλεγε ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’, θα κάναμε ακόμη ουρά με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ για να μπούμε στην ΕΕ», σχολίασε.

Τέλος, αναφορικά με τις πολιτικές συμμαχίες μετά τις επόμενες εκλογές, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «μετά την έξοδο από τα μνημόνια το ζητούμενο θα είναι η ανάπτυξη της χώρας. Θα γίνουν, λοιπόν, προοδευτικές συμμαχίες προς αυτό τον σκοπό. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ευρωπαίων σοσιαλιστών παρότρυνε το Κίνημα Αλλαγής να μην συνεργαστεί με την ΝΔ αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον στρατολόγησε και αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ;»


(Visited 127 times, 1 visits today)

Read more:
EP_Photos (12)
Συνέντευξη Κούλογλου στον Παραπολιτικά FM: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην εκπομπή τού Παραπολιτικά FM "Σεμνά και ταπεινά" με τον...

Close