Κούλογλου: Ακροδεξιοί και μη ιεράρχες να λάβουν υπόψη τα θετικά της διαπραγμάτευσης για το μακεδονικό

Permalink

Η υπαναχώρηση της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει το όνομα «Μακεδονική Εκκλησία» και να υιοθετήσει το «Αρχιεπισκοπή Αχρίδων», όπως και να ζητήσει να υπαχθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης από το οποίο είχε αποσχιστεί, «είναι πολύ σημαντική εξέλιξη που λύνει και πολλά θρησκευτικά προβλήματα. Θα έπρεπε και οι δικοί μας ιεράρχες, ακροδεξιοί και μη, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα θετικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για το μακεδονικό, πριν υποδαυλίσουν μίσος, το οποίο οδηγεί σε φαινόμενα όπως της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο RealFM.

Η συμφωνία θα έχει πολλά οφέλη, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά από 25 χρόνια που έχουμε γελοιοποιηθεί από αυτό το θέμα, θα δείξουμε ότι κλείνουμε το ένα πρόβλημα μετά το άλλο – πρώτα το οικονομικό, και έπειτα αυτό – και ότι στρεφόμαστε στον πραγματικό κίνδυνο που είναι η Τουρκία».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, δηλώσεις της ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ στην ίδια εκπομπή, σύμφωνα με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει συνολικά την πρόταση συμφωνίας της κυβέρνησης χωρίς να θέτει βέτο για τον όρο «Μακεδονία», ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι «χαίρομαι που η αξιωματική αντιπολίτευση αποδέχεται την σύνθετη ονομασία. Άλλωστε και ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες είπε ‘όχι στο Ίλιντεν’. Άρα κάποια άλλη σύνθετη ονομασία την δέχεται».


(Visited 101 times, 1 visits today)

Read more:
344765-antetokounbros_academy
Ο χρήσιμος «Greek the freak» και μια αληθινή φρίκη

Οι ιαχές για τον «νέγρο» συμπατριώτη που ξαφνικά αγαπήσαμε, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καλό είναι να δώσουν τη θέση τους σε...

Close