Η ταινία του Στ. Κούλογλου «Απόδραση από την Αμοργό» στην Λέρο

Permalink

Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Απόδραση από την Αμοργό» θα προβληθεί, παρουσία του σκηνοθέτη και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην Λέρο (Κινηματοθέατρο Λακκίου) την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, ώρα 7 μ.μ., στα πλαίσια εκδήλωσης με θέμα: «Μέρες Μνήμης και Δημοκρατίας»*.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση του δημιουργού με το κοινό.

 

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-74), χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν. Ανάμεσα στους εξόριστους πολιτικούς, ο πρώην υπουργός Γεώργιος Μυλωνάς, επίδοξος διάδοχος του Γεωργίου Παπανδρέου. Τόπος εξορίας, η Αμοργός.

Το 1969 οργανώνεται μια διεθνής συνωμοσία για την απόδρασή του: Αμερικανοί που περιθάλπουν τους βασανισμένους Έλληνες, Σουηδοί διπλωμάτες, καθώς και μια ομάδα Ιταλών εθελοντών που παριστάνουν τους τουρίστες. Αλλά μια σειρά από απρόοπτα κάνουν το εγχείρημα ακόμη πιο επικίνδυνο.

 

Δείτε το τρέιλερ της “Απόδρασης από την Αμοργό”:

 

Το «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» στην Έδεσσα

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή της τελευταίας ταινίας του Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο γέλιο», στην Έδεσσα την Δευτέρα 4/5/2018, παρουσία του σκηνοθέτη και ευρωβουλευτή.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Παρθεναγωγείου, μετά την προβολή, που έγινε με την διοργάνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό με θέμα «το χιούμορ ως όπλο για πολιτική δράση».

Στην συζήτηση κυριάρχησαν τα θέματα που θίγει η ταινία, δηλαδή το χιούμορ ως εργαλείο πολιτικής δράσης, η τρομοκρατία και η ανατροφοδότηση της βίας από την βία, αλλά και οι διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις, η πορεία των διαπραγματεύσεων για το μακεδονικό και η οικονομία. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας, Γ. Σηφάκης.

 

*Σημειώνεται πως οι «Μέρες Μνήμης και Δημοκρατίας» θα πραγματοποιηθούν 7-10/6/2018 στην Λέρο, με πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Λέρου και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974). Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Screen Shot 2018-06-06 at 14.02.34


(Visited 176 times, 1 visits today)

Read more:
180154-coolteliko
Κούλογλου στο BBC Radio: Η Ευρώπη καταρρέει

Δριμύτατη κριτική στους Ευρωπαίους εταίρους ως προς τη στάση τους απέναντι στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ασκεί, μέσω...

Close