Kούλογλου στον Guardian για την συμφωνία στο μακεδονικό: Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας

Permalink

«Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας και των δυο ηγετών που την επεξεργάστηκαν», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian για την συμφωνία στο μακεδονικό.

«Η Ελλάδα για πολύ καιρό γελοιοποιήθηκε εξαιτίας αυτής της διαφωνίας. Στο μέλλον αυτή η υπόθεση θα αποτελεί μάθημα διπλωματίας για το πως μπορεί να αποτραπεί η ανάδειξη ενός μικρού προβλήματος σε μεγάλο διεθνές ζήτημα εξαιτίας του εθνικισμού και της δηλητηριώδους ρητορικής του», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας γράφει ότι η γειτονική χώρα πλέον θα ονομάζεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο αποτελεί «έναν γεωγραφικό προσδιορισμό που βάζει τέλος στους φόβους στην Αθήνα για αλυτρωτικές τάσεις» ενάντια στην ελληνική Μακεδονία.

«Ο Τσίπρας και ο Ζάεφ, δυο άντρες στα σαράντα τους με πηγαία αντιεθνικιστικά αντανακλαστικά, από καιρό αντιμετώπιζαν με μια προοδευτική οπτική το ζήτημα, το οποίο λειτουργούσε εις βάρος των διμερών σχέσεων των δυο κράτων και προκαλούσε φόβους για αποσταθεροποίηση στην περιοχή», γράφει ο Guardian μεταξύ άλλων.


(Visited 129 times, 1 visits today)

Read more:
EpirusnewsKoul
Συνέντευξη στο epirusnews.eu: το πρόβλημα είναι πολιτικό, όχι οικονομικό

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου συνομιλεί με το Νίκο Βούστρο στο Ευρωκοινοβούλιο και απευθύνεται στους αναγνώστες της epirusnews.eu Δείτε...

Close