«Πεθαίνοντας στο Γέλιο» στην Νέα Ιωνία

Permalink

nea ionia posterΗ ταινία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου “Πεθαίνοντας στο γέλιο” θα προβληθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, στις 9:30 μ.μ., στο Άλσος Παλαιολόγου Νέας Ιωνίας.

Η προβολή θα γίνει στα πλαίσια των Βραδιών Κινηματογράφου, Μουσικής & Θεάτρου, που διοργανώνει ο ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας) Δήμου Ν. Ιωνίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Χώρος Αναψυχής & Πολιτισμού

Άλσος Παλαιολόγου (Αρχή Μηδείας & Δευκαλίωνος)

 
Λίγα λόγια για την ταινία…

Τέσσερις παράλληλες ιστορίες, με θέμα το χιούμορ ως όπλο για πολιτική δράση.

- Στην πρώτη πρωταγωνιστούν οι Yesmen, το διάσημο ζευγάρι Αμερικανών ακτιβιστών, που οργανώνουν μια αντιπολεμική φάρσα, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

- Πρωταγωνιστής της δεύτερης ιστορίας είναι ο Μάρτιν Σόνεμπορν κωμικός και εκδότης της εφημερίδας «​Τιτανικός». Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με την παράταξη​ ​«Το Κόμμα» και τώρα επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για την σωτηρία της Ελλάδας.

- Στην​ τρίτη οι​ ​​Flashmob εισβάλλουν και διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις υπέρ των εμπορικών συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA. Τραγουδώντας, και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

- Στη​ν​ τέταρτη κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το​ ​«γέλιο». Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015, ο Σαρμπ, εκδότης της σατιρικής εφημερίδας “Charlie Hebdo”, προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να ​σκοτώσει το χιούμορ. Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, ο μοναδικός επιζών δημοσιογράφος από την συντακτική ομάδα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας.

Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες. Αλλά ακόμη και στις κηδείες δεν λένε ανέκδοτα για να γελάσουν και να απαλύνουν τον πόνο;

Ένα ντοκιμαντέρ από τον Στέλιο Κούλογλου. Δείτε το τρέιλερ εδώ.


(Visited 91 times, 1 visits today)

Read more:
388516-despoina-geroulanou
Δέσποινα Γερουλάνου: o άγγελος που έφυγε για τον ουρανό

Είναι κάποιες φορές που δεν μπορείς να γράψεις. Στις πιο εύκολες περιπτώσεις, όταν πρόκειται δηλαδή για πολιτικά γεγονότα, γιατί δεν...

Close