Πλήθος κόσμου στην προβολή του «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» στην Ν. Ιωνία

Permalink

Την Πέμπτη (5/7) το βράδυ, στον χώρο αναψυχής και πολιτισμού του Άλσους Παλαιολόγου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας, με γενικό τίτλο: «Βραδιές Κινηματογράφου, Μουσικής και Θεάτρου», προβλήθηκε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου: «Πεθαίνοντας στο γέλιο».

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Απόψε θα προβάλλουμε την έκτη κατά σειρά ταινία, επί συνόλου έντεκα ταινιών, με τις υπόλοιπες που υπολείπονται, με τίτλο: «Πεθαίνοντας στο γέλιο». Είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ, σαν όπλο για πολιτική δράση.», αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πλούσιο βιογραφικό του σκηνοθέτη της ταινίας, δημοσιογράφου, συγγραφέα και Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Στέλιου Κούλογλου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Μέσα από τις δράσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο προσπαθεί να κάνει γνωστά τα ελληνικά θέματα στο εξωτερικό και να προβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό, την ελληνική κουλτούρα, καθώς και άγνωστες πτυχές της ελληνικής Ιστορίας στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, μάχεται για θέματα όπως η προστασία των δημοσιογράφων και των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, η καταπολέμηση των «fake news» (ψευδών ειδήσεων), η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, η κερδοσκοπία των πολυεθνικών, το προσφυγικό, η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και του ελληνικού τουρισμού, η προσπάθεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.» και ολοκλήρωσε την εισαγωγή του διαβάζοντας μια επιλεκτική φιλμογραφία του κ. Κούλογλου.

Αμέσως μετά, έλαβε τον λόγο ο κ. Στέλιος Κούλογλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Αυτό το «πολυλογάδικο» βιογραφικό μου, το οποίο, βέβαια, η ομάδα μου έχει ετοιμάσει, δεν φταίει τίποτα η διοργανώτρια αρχή, σ’ αυτό δεν αναφέρεται ότι γεννήθηκα στον Βύρωνα, μια επίσης προσφυγική συνοικία, και αισθάνομαι πολύ οικεία που βρίσκομαι εδώ.» και στη συνέχεια έκανε μία εισαγωγή ως προς το θέμα του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είναι τέσσερις παράλληλες ιστορίες, που μπλέκονται και έχουν θέμα το χιούμορ, την πολιτική σάτιρα, τα όριά της. Η πρώτη ιστορία, όπως παρουσιάζεται, είναι μια ομάδα αμερικανών ακτιβιστών, οι οποίοι οργανώνουν φάρσες παγκοσμίου επιπέδου, με πολύ χιούμορ, που παρουσιάζονται και παριστάνουνε άλλους ανθρώπους (πλούσιους, διάσημους, επιχειρηματίες κ.λπ.), αλλά λένε την αλήθεια, αποκαλύπτοντας ορισμένα πράγματα. Μαζί μ’ αυτούς οργάνωσα και μία φάρσα, η οποία θεωρείται ως η μεγαλύτερη φάρσα που έχει γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει καταγραφεί και στην ταινία αυτή.

Στη δεύτερη ιστορία είναι μία ομάδα άλλων ακτιβιστών, οι οποίοι πηγαίνουν σε εκδηλώσεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Η τρίτη ιστορία αφορά έναν Γερμανό ευρωβουλευτή, ο οποίος, επίσης, έχει πολύ πλάκα. Αυτός είναι τώρα ευρωβουλευτής και εκλέχτηκε με ένα κόμμα το οποίο λέγεται: «Το Κόμμα», και οργανώνει κι αυτός διάφορες πλάκες, από τις οποίες έχουμε κάνει και κάποιες μαζί.

Και η τέταρτη ιστορία είναι δραματική∙ είναι η ιστορία του «Charlie Hebdo», το οποίο ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα σατιρικό γαλλικό περιοδικό, το οποίο είχε δημοσιεύσει κάποια σκίτσα με τον Μωάμεθ και κάποιοι φανατικοί φονταμενταλιστές μπήκαν στα γραφεία του, πριν από τρία χρόνια, και δολοφόνησαν όλη τη συντακτική ομάδα. Έτσι, έχουμε τρεις αστείες ιστορίες και μία δραματική, δείχνοντας πως το γέλιο είναι το αντίθετο στο δράμα.».

Ακολούθως, προβλήθηκε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του κ. Κούλογλου, ο οποίος, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της προβολής, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους πολυπληθείς θεατές, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε: τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Σπύρο Αμανατίδη, τους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Κοινωνικής Πρόνοιας κ.κ. Ξενοφώντα Κυριακόπουλο και Φιλίππα Αθυμαρίτου αντίστοιχα, καθώς και τη δημοτική σύμβουλο («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Όλγα Ακιανίδου.

Της Παναγιώτας Σούγια για το ionianet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, Δημήτρης Γεωργούδης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O Στέλιος Κούλογλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


(Visited 44 times, 1 visits today)

Read more:
wpid-IMG_20190512_200645.jpg
Η μεταρρύθμιση…

Η μεταρρύθμιση... | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close