Κούλογλου στην γαλλική τηλεόραση: Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη

Permalink

«Επιτέλους ο Οδυσσέας κατάφερε να φτάσει στην Ιθάκη του. Τραυματισμένος μεν, αλλά έφτασε στον στόχο του. Αυτό είναι μια νίκη της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα που το πέτυχε», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην γαλλική τηλέοραση RTF για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Στο εξής, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής, «είναι πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών». Καθώς «υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι η οδύσσεια δεν τελείωσε και δεν βλέπουν αλλαγή στην καθημερινότητα», θα πρέπει να διατηρήσουμε το αίσθημα της ελπίδας ζωντανό. «Πρέπει να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό και να αντισταθμίσουμε τις βίαιες περικοπές που έγιναν στην αρχή της κρίσης, ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και αναθερμανθεί η ελληνική οικονομία. Αυτό σημαίνει χαλάρωση των πολιτικών λιτότητας που επέβαλε η τρόικα και οι οποίες προκάλεσαν ασφυξία στις επιχειρήσεις αλλά και στους απλούς πολίτες. Σημαίνει επίσης μείωση της φορολογίας που από την αρχή της κρίσης είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πρέπει να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό της χώρας με σύνεση αλλά και με τα συμφέροντα των πολιτών κατά νου. Γιατί βγαίνουμε από το τούνελ, όμως θέλει προσοχή γιατί οι περιπέτειες δεν έχουν τελειώσει», υπογράμμισε ο Στ. Κούλογλου.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που επιβλήθηκαν, κερδισμένος δεν ήταν ο ελληνικός λαός αλλά οι τράπεζες που διασώθηκαν. «Την ίδια στιγμή έπρεπε η Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις. Το παλαιό πολιτικό σύστημα, διεφθαρμένο και ανίκανο, βρέθηκε σε πλήρες αδιέξοδο. Πολλά από τα μέτρα είχαν έναν τιμωρητικό χαρακτήρα με ευθύνη της Γερμανίας θα έλεγα, με αποτέλεσμα η ζωή να γίνει πολύ πολύ δύσκολη. Πολλοί υπεύθυνοι το έχουν παραδεχθεί, όταν όμως το έκαναν ήταν πια αργά».

Ο Στέλιος Κούλογλου σημειώνοντας ότι το χρέος δεν αποτελεί ανησυχία αυτή την στιγμή καθώς η Ελλάδα έχει ένα ταμειακό απόθεμα 24 δισεκατομμυρίων ευρώ που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βγει άμεσα η χώρα στις διεθνείς αγορές, προσέθεσε ότι έχουμε πλέον τον χρόνο για να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.


(Visited 152 times, 1 visits today)

Read more:
Ο καλός ο καπετάνιος...
Ο καλός ο καπετάνιος… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close