Κούλογλου για εξαγγελίες ΝΔ: Ο γάμος ακροδεξιάς – νεοφιλελευθερισμού γεννά εκτρώματα

Permalink

Η χθεσινή δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη, του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα απολυθούν όλοι οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, αποκαλύπτει, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, «το ξεκάθαρο σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», που δεν είναι άλλο από «την παραχώρηση όλων των υπηρεσιών που καλύπτουν αυτή την στιγμή οι συμβασιούχοι, όπως τις θέσεις των σχολικών φυλάκων ή των εκπαιδευτικών, στους ιδιώτες. Κανονικά θα έπρεπε να τους μονιμοποιήσει γιατί καλύπτουν διαρκείς και μόνιμες ανάγκες. Όμως, ο εκρηκτικός συνδυασμός ακροδεξιάς, δηλαδή Βορίδη-Γεωργιάδη, και νεοφιλελευθερισμού θα γεννήσει ένα έκτρωμα, εάν φυσικά οι πολίτες επιλέξουν με την ψήφο τους να γεννηθεί».

Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγεί και η αναφορά του κ. Καραγκούνη σε «ασφαλιστικό Πινοσέτ», η οποία «δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε λάθος. Είναι μια πολιτική που ήθελε να ακολουθήσει και θέλει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία. Είναι μια πολιτική που παραδίδει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή στις ιδιωτικές ασφαλίσεις. Όσοι έχουν χρήματα μπορούν να κάνουν μια ιδιωτική ασφάλιση και να επιβιώσουν. Οι υπόλοιποι όμως θα χάσουν την περίθαλψή τους, την ασφάλισή τους, την σύνταξή τους ή θα παίρνουν μια σύνταξη αστεία. Αυτό έγινε στην Χιλή, όπου καταστράφηκε η κοινωνία», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και στην Δώρα Αυγέρη.

«Οπουδήποτε και εάν εφαρμόστηκε αυτό το μοντέλο, τα αποτελέσματα ήταν ίδια: διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που είναι ένα μέτρο από όλη την κοινωνία με σκοπό την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη. Είναι ένα μέτρο κοινωνικής συνοχής που περιορίζει τις αδικίες. Όμως με την διάλυσή τους, ο σώζων εαυτώ σωθήτω. Αυτή είναι η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού και η ιδεολογία της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου.

Σχολιάζοντας την χθεσινή καταδίκη της Ουγγαρίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για σωρεία παραβιάσεων των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχα επειδή ψήφισε την καταδίκη του Όρμπαν. Κερδήθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος κατά της ακροδεξιάς. Για να τον κερδίσουμε πρέπει να καταστρέψουμε τον βάλτο πάνω στον οποίο αναπτύσσεται η ακροδεξιά. Αυτό σημαίνει να ανατρέψουμε τις πολιτικές λιτότητας που προκαλούν ανασφάλεια και οργή στους πολίτες με αποτέλεσμα να ψάχνουν εύκολες λύσεις για την απόδοση ευθυνών και να καταλήγουν στους μετανάστες».


(Visited 143 times, 1 visits today)

Read more:
Δίκαιο..
Δίκαιο…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close