Κούλογλου: Πικρή εβδομάδα για την Νέα Δημοκρατία

Permalink

H επίθεση γαλάζιας εφημερίδας στον Κώστα Καραμανλή «είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πέρασε μια μάλλον πικρή εβδομάδα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, υπενθυμίζοντας αφενός ότι την δήλωση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει και η ΝΔ, που απέδωσε φόρο τιμής στην ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια την ώρα που η ΝΔ μιλά για 4ο μνημόνιο, και αφετέρου την δήλωση Χατζηδάκη ότι θα απολυθούν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου.

 

«Η Νέα Δημοκρατία να κρυφτεί και ο νεοφιλελευθερισμός δεν την αφήνει! Με τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη (καθώς και τις νεότερες δηλώσεις του στην Γερμανία όπου τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων) και του κ. Καραγκούνη αποκαλύπτεται ότι το σχέδιό τους θα ζήλευε ακόμη και ο Πινοσέτ. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προχωρά με μικρά μεν αλλά σταθερά βήματα για την ανακούφιση των πολιτών, όπως είχε εξαγγελθεί. Η περικοπή των συντάξεων δεν θα γίνει και ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κάτι που θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους. Δεν θα στείλουμε το καράβι στα βράχια, αλλά αυτά τα μέτρα με νοικοκυροσύνη και συνέπεια θα γίνουν. Η κατάσταση θα βελτιωθεί, το κλίμα θα αλλάξει και ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει με τις νεοφιλελεύθερες εξαγγελίες του», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης και στην τηλεόραση του Kontra Channel.

 

Σχολιάζοντας την δικαστική διερεύνηση των θαλασσοδανείων των κομμάτων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «έχουμε 500 εκατομμύρια ευρώ χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες.  Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του ποσού, ας θυμηθούμε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου κόντεψε να πέσει επειδή δεν έβρισκε τα 300 εκατομμύρια περικοπών που ζητούσε τότε η τρόικα. Όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού είχαμε μπει στην κρίση, με ένα νόμο έθεσε εκτός κάθε ποινικής ευθύνης τους αρμοδίους των τραπεζών που έδωσαν τα δάνεια. Πως είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε την χώρα σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά των κομμάτων τους και τα χρεοκόπησαν;»

 

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη για το τρίτο πανελλήνιο συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις που ξεκινά σήμερα στη Βιάννο.

 

Μιλώντας στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «τo ολοκαύτωμα της Βιάννου ήταν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα πολέμου που πραγματοποίησαν οι ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα, ήταν ένα έγκλημα που δεν έγινε όπως θα ήθελε η γερμανική μεταπολεμική προπαγάνδα, δηλαδή από τα SS, αλλά από τον τακτικό στρατό. Για τον λόγο αυτό είναι ακόμη πιο επιτακτικό το αίτημα για των πολεμικών επανορθώσεων – τουλάχιστον την ηθική για τους συγγενείς των θυμάτων και την περιοχή που καταστράφηκε». «Εάν η Γερμανία θέλει να καθαρίσει την εικόνα και το παρελθόν της, θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις», προσέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου αναφέροντας ότι όταν πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στο μαρτυρικό Κομμένο, μια γυναίκα του είχε πει «ακούω τη λέξη ‘Γερμανία’ και νιώθω ρίγος στην πλάτη». «Οι μνήμες των ανθρώπων εκεί είναι πολύ ζωντανές. Αυτό έχει περάσει και στις επόμενες γενιές», εξήγησε.

 

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις καθυστερήσεις του έργου για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «η διαπλοκή είναι ένα διεθνές φαινόμενο». «Τα λόμπι στις Βρυξέλλες είναι ισχυρά και έτσι έχει καθυστερήσει ένα σημαντικό έργο. Αλλά θα παλέψουμε και θα το λύσουμε», είπε σημειώνοντας ότι ήδη έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν. «Υπάρχουν πιέσεις για να δοθεί σε συγκεκριμένες εταιρείες το έργο. Όμως επιδιώκουμε να γίνει με πλειοψηφική και αποφασιστική συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου. Η συμμετοχή των ιδιωτών είναι καλοδεχούμενη, αλλά δεν μπορούν να έχουν τον τελευταίο λόγο, όταν πρόκειται για την αναβάθμιση μιας περιοχής και την βελτίωση της ζωής των πολιτών».

 

 

 


(Visited 263 times, 1 visits today)

Read more:
366085-they_get_it
They get it…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close