Vouliwatch: “Ευρωεκλογές 2019: Η επόμενη μέρα – ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ | YOU Vote EU!”

Permalink

 

Στην εκδήλωση “Ευρωεκλογές 2018: Η επόμενη μέρα – ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ | YOU Vote EU!” του Vouliwatch θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με θέμα:

«Προοδευτική συμμαχία για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς»,

τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, ώρα 11.00-13.00, στο Impact HUB (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα).

Ευρωβουλευτές, θεσμικά πρόσωπα και πολίτες συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης, ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019. Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ευρωσκεπτικισμός, άνοδος ακροδεξιάς, αποχή πολιτών, συμπεριληπτικότητα) και πως μπορεί να τις αντιμετωπίσει;

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση της ιδέας μιας πλατφόρμας για τις Ευρωεκλογές του 2019 με τον τίτλο “ΥΟU Vote EU!”, η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με άλλους τέσσερις οργανισμούς από την Ιταλία, το Βέλγιο και την Πολωνία [Associazione Riparte il futuro, European Citizen Action Service AISBL (ECAS), VoteWatch Europe και Collegium Civitas, αντίστοιχα].

Για περισσότερες πληροφορίες (ομιλητές, πρόγραμμα κτλ) δείτε εδώ.

YOU VOTE EU! Η βασική ιδέα της πλατφόρμας συνίσταται στη δημιουργία ενός ανοιχτού σε όλους/ες περιβάλλοντος διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο σε επίπεδο πολιτικών και στρατηγικής, όσο και νομοθέτησης. Θα δημιουργηθούν ατομικά προφίλ για τους/τις εκλεγμένους/ες Ευρωβουλευτές/ριες, τα οποία θα περιλαμβάνουν πληροφορίες, όπως το βιογραφικό τους και η κοινοβουλευτική τους συμπεριφορά σε ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου, ανά θεματική. Ταυτόχρονα, θα προσφέρεται η δυνατότητα δημιουργίας αντίστοιχου προφίλ στους/τις υποψηφίους/ες Ευρωβουλευτές/ριες, στα μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ε.Ε. (ΜΚΟ, πρωτοβουλίες πολιτών, Ιδρύματα κ.ο.κ.) και στους ίδιους τους  Ευρωπαίους πολίτες προκειμένου να μπορούν να αναρτούν τη γνώμη τους αλλά και να προωθούν την ατζέντα τους.

 

Ημ/νία | Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

Ώρα | 11.00 – 13.00

Τόπος | Impact HUB (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα)


(Visited 64 times, 1 visits today)

Read more:
367842-giannes_dermentzoglou
Ενοίκια στα ύψη…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close