«Μισό αιώνα μετά τη χούντα στην Ελλάδα, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη»: Συζήτηση και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στ. Κούλογλου στο Γαλάτσι

Permalink

Το βιβλίο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση», θα παρουσιαστεί στα πλαίσια εκδήλωσης, που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου «Καμίνι» (Καραϊσκάκη 13 & Ρεθύμνης, 11146 Γαλάτσι), την Πέμπτη 11/10/2018, ώρα 19:00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου και την Πολιτιστική Ομάδα “Μανδραγόρες” με θέμα:

“Μισό αιώνα μετά τη χούντα στην Ελλάδα, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη”

Ομιλητές:

  • Στέλιος Κούλογλου |  Συγγραφέας, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ &
  • Άλκης Ρήγος | Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Τη συζήτηση θα συντονίσει o Πέτρος Κατσάκος, δημοσιογράφος της Εφημερίδας “ΑΥΓΗ”.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν από τους “Μανδραγόρες” οι:

  • Βάσια Κούρου
  • Κατερίνα Μπουγιούκα &
  • Βάσω Χαλβαδάκη

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Tο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» περιλαμβάνει μοναδικές μαρτυρίες για την επτάχρονη δικτατορία: διηγήσεις στενών συνεργατών του δικτάτορα Παπαδόπουλου για τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν την αντίσταση, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ή είδαν συναγωνιστές και συγγενείς τους να δολοφονούνται από την χούντα. Πρόκειται για 70 περίπου συγκλονιστικά «διηγήματα» σε πρώτο πρόσωπο, που φωτίζουν άγνωστες πλευρές της εφταετίας που σφράγισε την νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Στο βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις  Εκδόσεις Εστία, καταθέτει επίσης τις απόψεις του όλο σχεδόν το διπλωματικό προσωπικό που υπηρετούσε την 21η Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, από τον πρέσβη Φίλιπς Τάλμποτ μέχρι τον πολιτικό σύμβουλο Ρόμπερτ Κήλυ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η μαρτυρία του πράκτορα της CIA Τζον Φατσέα, που ήταν ο σύνδεσμος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας με τον Γ. Παπαδόπουλο. Οι μαρτυρίες αυτές ρίχνουν νέο φως στον ρόλο του αμερικανικού παράγοντα στην προετοιμασία του πραξικοπήματος, ανατρέποντας πολλές τις αντιλήψεις που επικράτησαν μετά την δικτατορία για τον ρόλο της CIA.


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
26259965239_28db0598f9_k
Κούλογλου: Περισσότερο κινδυνεύουμε από την βλακεία παρά από την Τουρκία

«Περισσότερο κινδυνεύουμε από την βλακεία παρά από την Τουρκία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και...

Close