Κούλογλου στο Sputnik για δηλώσεις Καμμένου: Δεν θέλουμε νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Ρωσία

Permalink

«Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία θα ευνοούσε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik με αφορμή τις δηλώσεις Καμμένου από τις ΗΠΑ, περί αμυντικής συμμαχίας στα Βαλκάνια ενάντια στα ρωσικά συμφέροντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στο Sputnik:

Πως σχολιάζετε την πρόταση του Έλληνα υπουργού Άμυνας; Γιατί θεωρείτε ότι την έκανε;

Η χάραξη και οι προτάσεις για την εξωτερική πολιτική γίνονται αντιστοίχως από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, αφού προηγουμένως εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο. Δεν είναι στην δικαιοδοσία του υπουργού Αμύνης να κάνει τέτοιες προτάσεις. Ο κ.  Καμμένος νομίζει ότι αντιτιθέμενος στην συμφωνία των Πρεσπών θα καταφέρει να έχει καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα ακολουθεί την δημαγωγική πολιτική των παλιών κομμάτων που έριξαν την χώρα στην κρίση και άλλα λένε και άλλα πιστεύουν.

Θεωρείτε ότι είναι αναγκαία μια νέα Βαλκανική στρατιωτική συμμαχία εναντία στη ρωσική επιρροή στην περιοχή, η οποία θα ακολουθηθεί από μια σημαντική αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, όπως προτάθηκε;

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για την δημιουργία στρατιωτικών συνασπισμών στα Βαλκάνια, ούτε και για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Η συμφωνία των Πρεσπών γίνεται για να λυθεί ένα πρόβλημα, που αφορά την ονομασία μιας γειτονικής χώρας, και αποτελεί διμερές πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία θα ευνοούσε έναν νέο ψυχρό πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι συνέπειες θεωρείτε ότι μπορεί να έχουν τέτοιες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Αμύνης στην σταθερότητα της περιοχής;

Δεν θα έχουν καμία επίπτωση γιατί οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υλοποιηθούν.


(Visited 35 times, 1 visits today)

Read more:
326430-5076208_edited
Ο Α. Λοβέρδος κλείνει το μάτι στους νεοναζί και αγνοεί μια ιστορική αγόρευση | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Λοβέρδος κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Η πρώτη...

Close