Κούλογλου για Κοτζιά: Ενίοτε οι παραιτήσεις γίνονται δεκτές

Permalink

Ο Νίκος Κοτζιάς «ως υπουργός Εξωτερικών έκανε πολύ καλή δουλειά. Αναβάθμισε την δυναμικότητα της εξωτερικής πολιτικής, προχώρησε στην επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν – όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και στις σχέσεις με την Αλβανία – και έχει δημιουργήσει διεθνείς συμμαχίες. Επιπλέον, στο μακεδονικό έφερε την καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να φέρει υπουργός Εξωτερικών για αυτό το θέμα. Στην πολιτική, όμως, κάποιες φορές πρέπει να αφήνουμε τον εγωισμό μας στην άκρη. Νομίζω ότι ο κ. Κοτζιάς έκανε λάθος παίρνοντας αυτή την απόφαση. Θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο από κάποια πράγματα και παραιτήθηκε. Όμως ενίοτε οι παραιτήσεις γίνονται δεκτές», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στην CretaTV και στο ραδιοφωνικό σταθμό της Χίου «Αλήθεια».

«Ο κ. Κοτζιάς δεν θα στραφεί εναντίον της πολιτικής που υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Εξάλλου δεν έθεσε πολιτικές διαφωνίες. Η κίνησή του είχε προσωπική χροιά και θεωρώ ότι ήταν υπερβολική χωρίς να κάνει καλό ούτε στον ίδιο ούτε την χώρα, την ώρα που γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί η οικονομία, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και να μη κοπούν οι συντάξεις, να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να μην φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό. Αυτά δηλαδή που ενδιαφέρουν πραγματικά τον κόσμο. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι η παραίτηση Κοτζιά δεν είχε πολιτική σημασία ή ότι δεν δημιούργησε πρόβλημα στην κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι λόγος για να κάνουμε εκλογές», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί εκλογών. «Ο αρχηγός της ΝΔ ζητά εκλογές εδώ και τρία χρόνια. Πρέπει επιτέλους να γίνουμε μια κανονική χώρα. Στις κανονικές χώρες οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, στο τέλος της θητείας των κυβερνήσεων. Παραιτήσεις υπουργών γίνονται σε όλες τις χώρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πέφτουν οι κυβερνήσεις! Όσοι παραιτούνται αντικαθίστανται και η κυβέρνηση προχωρά», προσέθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του Πάνου Καμμένου προς τον Νίκο Κοτζιά περί μυστικών κονδυλίων, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου την θεώρησε αβάσιμη. «Τα μυστικά κονδύλια είναι μια παλιά ιστορία. Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε κάποια μυστικά κονδύλια τα οποία δεν ήλεγχε κανένας και καταστρέφονταν τα αρχεία αυτά. Αυτά δίνονταν σε κατασκόπους μας στο εξωτερικό, σε εκκλησίες που είχαν πρόβλημα και σε άλλες οργανώσεις. Ενίοτε χρησιμοποιούνταν από τον εκάστοτε υπουργό Εξωτερικών ακόμη και προς δημοσιογράφους για να γράφουν καλά λόγια. Προς τιμήν του, ο κ. Κοτζιάς ήθελε να δίνεται αναφορά στην Βουλή για το που πάνε αυτά τα χρήματα. Πριν από χρόνια είχε γίνει μεγάλο θέμα γιατί ζητούσαν από τον κ. Σαμαρά, που ήταν τότε και υπουργός Εξωτερικών, να πει που διέθεσε αυτά τα χρήματα. Όμως εκείνος έλεγε ότι τα αρχεία καταστράφηκαν. Ο κ. Κοτζιάς ήθελε να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε όλα τα Υπουργεία σε αντίστοιχες ρυθμίσεις για να μην μένει τίποτα κρυφό».

Ερωτηθείς για την σημασία των ευρωεκλογών, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «μπορεί οι γενικές κατευθύνσεις της Ευρώπης να αποφασίζονται από την συμμαχία Βερολίνου-Παρισιού, αλλά το 70% των αποφάσεων που καθορίζουν την καθημερινή ζωή λαμβάνονται από την ΕΕ». Εξήγησε, δε, ότι για τον λόγο αυτό «η αποτύπωση της ανόδου της ακροδεξιάς στο αποτέλεσμα των επόμενων ευρωεκλογών θα θέσει σε κίνδυνο όλα τα κοινωνικά κεκτημένα και τα εργασιακά δικαιώματα. Ήδη στην Αυστρία η ακροδεξιά κυβέρνηση επανέφερε το 12ωρο εργασίας. Η ακροδεξιά στο Ευρωκοινοβούλιο -μαζί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ- καταψήφισαν την θέσπιση διαλείμματος ανά 4,5 ώρες οδήγησης για τους οδηγούς φορτηγών, κάτι που θα ενίσχυε την οδική ασφάλεια. Πρέπει, λοιπόν, να ψηφίσουμε με δημοκρατικό πρόσημο στις ευρωεκλογές. Από αυτή την ψήφο θα εξαρτηθεί η πορεία της καθημερινότητάς μας».


(Visited 112 times, 1 visits today)

Read more:
379783-img_0090
Η Αργεντινή το χρειαζόταν, ο Μακρόν έχασε, αλλά το Κατάρ κέρδισε

Η Μάλαγα της Ισπανίας χθες το βράδυ, έμοιαζε με πόλη της Αργεντινής. Εκατοντάδες από την αργεντίνικη κοινότητα της πόλης έπιναν...

Close