Κοινό ανακοινωθέν Κίρχνερ-Κούλογλου για τις συνέπειες των μνημονίων σε Ελλάδα και Αργεντινή

Permalink
Η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής και νυν γερουσιαστής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κιρχνερ και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου είχαν μια μακρά συνάντηση στο Μπουένος Άιρες μετά την οποία δήλωσαν τα εξής:
Η Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι επιτέλους η Ελλάδα κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του Δ.Ν.Τ και να ανακτήσει την κυριαρχία της. Αντιθέτως, η σημερινή κυβέρνηση της Αργεντινής κάλεσε το Δ.Ν.Τ προκειμένου να του παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που η ίδια δημιούργησε. Παρέλαβε την χώρα με 5,9% ανεργία (ιστορικό χαμηλό για δεκαετίες), την έστειλε στο 10% και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Προκάλεσε μεγάλο έλλειμα στον εθνικό προϋπολογισμό, διπλασιασμό του χρέους, έκρηξη του πληθωρισμού και μεγάλο έλλειμα στο εμπορικό ισοζύγιο, το οποίο μπορεί να αυξηθεί δραματικά εάν εγκριθεί η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ-MERCOSUR – κατεύθυνση προς την οποία η κυβέρνηση πιέζει σθεναρά. Είμαστε μάρτυρες της ταχύτατης φτωχοποίησης του λαού της Αργεντινής την ώρα που ολοένα και περισσότερος πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων».
Ο Στέλιος Κούλογλου είπε: «Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς πως οι πολιτικές της κυβέρνησης Μάκρι που τόσο γρήγορα και τόσο δραματικά χειροτέρεψαν την κατάσταση για τον λαό της Αργεντινής, είναι πολύ όμοιες με αυτές που η ελληνική δεξιά προτείνει για τη χώρα μου. Κατά πάσα πιθανότητα θα φέρουν πίσω στην Ελλάδα ό,τι κατάφερε η χώρα μου τελικά να ξεφορτωθεί, μετά από πολλές θυσίες».

(Visited 34 times, 1 visits today)

Read more:
Τένις...
Τένις…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close