Κούλογλου: Πέρα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες υπάρχει και η κοινωνία

Permalink

«Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για το τι προνόμια θα έχει μια κοινοβουλευτική ομάδα ή πως θα σχηματίζεται, αλλά για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας όπως η οικονομία, η ανεργία, πως θα γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό ή το δημογραφικό», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Οι όποιες τυχόν αλλαγές γίνουν στον κανονισμό της Βουλής, όπως σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να χαίρουν «ευρύτερων συναινέσεων και να μην αποτελέσουν αφορμή για κομματικές αντιπαραθέσεις, γιατί αυτά τα φαινόμενα απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική και τους ωθούν στην ακροδεξιά».

Για τα δηλώσεις Μητσοτάκη περί εκβιασμών Καμμένου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως «απλώς ο κ. Καμμένος προσπαθεί να σωθεί κοινοβουλευτικά. Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης θα τρελάνει τον κόσμο. Πριν από 10 μέρες μιλούσε για “στημένο διαζύγιο” με τους ΑΝΕΛ και τώρα λέει ότι ‘εκβιάζεται ο Πρωθυπουργός’. Παλιότερα έλεγε για 4ο μνημόνιο και βγήκαμε στις αγορές. Κατόπιν έλεγε ότι θα κοπούν οι συντάξεις, και τελικά δεν κόπηκαν. Το μόνο που έχει πει σωστά είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019! Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Οκτώβριο και θα είναι ντέρμπι! Όλη η υπόλοιπη συζήτηση αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα».

Τέλος, σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Βενεζουέλα, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου επανέλαβε πως «δεν είμαστε ούτε με τον Μαδούρο, ούτε με τον Γκουαϊδό. Είμαστε με την διεθνή νομιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς από μια άλλη χώρα – ούτε ο Τράμπ, ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να διορίζει Πρόεδρο μιας άλλης χώρας. Κατά αυτόν τον τρόπο διαμορφώνεται μια κατάσταση ζούγκλας όπου υπερισχύει ο νόμος του ισχυρότερου. Μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, που έχει ισχυρούς γείτονες, έχει συμφέρον από την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας».

«Η αναγνώριση του Γκουαϊδό από τρίτες χώρες, παραγνωρίζοντας τον ΟΗΕ, τον Πάπα και άλλες μετριοπαθείς χώρες που επιδιώκουν μια ειρηνική λύση, είναι ένα κάλεσμα σε διεθνή αναρχία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια σταδιακή αποκαθήλωση διεθνών οργανισμών που έλυναν συγκρούσεις και μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι θέλουν. Μέχρι το 1990 όλες οι επεμβάσεις αποφασίζονταν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας τον αποφάσισε το ΝΑΤΟ, και τώρα αυτή την επέμβαση ούτε καν το ΝΑΤΟ, αλλά ο Τράμπ. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες καταστροφές», προσέθεσε.


(Visited 49 times, 1 visits today)

Read more:
Διεθνές ενδιαφέρον για την Ελλάδα..
Διεθνές ενδιαφέρον για την Ελλάδα… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close