Κούλογλου: Ανατριχιαστική ανευθυνότητα του Μητσοτάκη οι δηλώσεις περί «καταλανοποίησης» της Μακεδονίας

Permalink

Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στην κα Μέρκελ περί «καταλανοποίησης» της Βορείου Ελλάδος, δείχνουν την ανατριχιαστική ανευθυνότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την προσπάθειά του να ανακαταλάβει την εξουσία με κάθε τρόπο, όπως σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Στην Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει ζήτημα σλαβομακεδονικής μειονότητας. Όσοι σλαβομακεδόνες ζούσαν στην Μακεδονία έφυγαν με τον εμφύλιο, ενώ όσοι έμειναν έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία. Αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Καταλονία. Οι Καταλανοί είναι ολόκληρο έθνος με την δική του ιστορία. Θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέμα μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα; Τους παρακινεί να αυτονομηθούν;», διερωτήθηκε ο Στ. Κούλογλου.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σχολίασε πως στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο «έγινε ένα πρώτο βήμα για να αποκατασταθεί ο διάλογος και να αποκλιμακωθεί η ένταση. Θεωρώ ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση. Ο Ερντογάν εκτός από τους στρατιωτικούς δεν έθεσε θέματα, όπως μειονότητες ή γκρίζες ζώνες, παρά το γεγονός ότι είναι σε προεκλογική περίοδο – όπου ανθεί η δημαγωγία».

Το θετικό κλίμα αποτυπώθηκε και γιατί «ο Ερντογάν έχει ανάγκη την Ελλάδα εξαιτίας του κακού κλίματος στην ΕΕ προς την Τουρκία. Στις Βρυξέλλες έχει τεθεί ζήτημα διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Εάν συμβεί αυτό για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη μέλη. Αυτό είναι κάτι αδύνατο γιατί οι χώρες με ακροδεξιές κυβερνήσεις δεν θέλουν μουσουλμάνους στην ΕΕ», δήλωσε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Ο Ερντογάν και η άρχουσα τάξη στην Τουρκία θέλουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Εμείς υποστηρίζουμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και για αυτό μας έχει ανάγκη».

Αναφορικά με το Κυπριακό, όπως σχολίασε ο ευρωβουλευτής, ο Ερντογάν «ήταν αρκετά μετριοπαθής. Δεν επανέλαβε την θέση για διχοτόμηση του νησιού». Ο Στέλιος Κούλογλου υπενθύμισε, δε, ότι υπήρξε επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι την οποία ρώτησε τι μπορεί να γίνει για το κυπριακό. Εκείνη απάντησε ότι «μόνο εάν ξαναβγεί ο Τσίπρας μπορεί να υπάρξει λύση στο κυπριακό». «Η Ύπατη Εκπρόσωπος εννοούσε ότι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πολιτικό θάρρος να προβεί σε επίλυση τέτοιων θεμάτων. Αυτό δείχνει την αναβάθμιση της εικόνας του Έλληνα πρωθυπουργού και της Ελλάδας στην ΕΕ», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.


(Visited 58 times, 1 visits today)

Read more:
362864-ucraine-spyros_hount
Ουκρανία: 60 μέρες πολέμου, δέκα συμπεράσματα

Μπορεί και πώς να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία;  Μάστορας των εισβολών, ο Χίτλερ έλεγε ότι όταν ξεκινάς έναν πόλεμο...

Close