Κούλογλου: Στήνουν βιομηχανία ψευδών ειδήσεων για το μακεδονικό

Permalink

«Βλέπουμε ότι έχει στηθεί μια βιομηχανία παραγωγής μακεδονομάχων και ψεύτικων ειδήσεων με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μακεδονικό», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα παραλληλίζοντας στην Μέρκελ την Καταλονία με την Μακεδονία. Η Καταλονία δεν έχει καμία απολύτως σχέση καθώς αποτελεί έθνος με δική του ιστορία, πολιτισμό και ιστορικό συγκρούσεων με τη Μαδρίτη», δήλωσε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Οι ψευδείς ειδήσεις θα ενταθούν», παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος στο Κόντρα Channel εξαπέλυσε σωρεία fake news: «Ο κ. Βελόπουλος με αυτά που έλεγε δικαίωσε τον κ. Καμμένο ότι μας ψεκάζουν! Έδειξε μια ανακοίνωση κάποιας εφημερίδας στην Θεσσαλονίκη που προσέφερε μαθήματα μακεδονικής γλώσσας. Άρα δημιουργείται θέμα μακεδονικής γλώσσας. Άλλη προφανώς ψευδής είδηση που είπε ήταν ότι την ώρα της εκπομπής έλαβε τηλεφώνημα για έναν Έλληνα που συνελήφθη στη Γευγελή, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, επειδή είχε την ελληνική σημαία… Θα επιμένουν σε τέτοια ψέματα για να προκαλούν ανησυχία στους πολίτες που μπορεί να μη γνωρίζουν ότι η Βόρεια Μακεδονία θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Αυτή η βιομηχανία ψεύτικων γεγονότων θα χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και την ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση για να δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα. Θα είναι υπεύθυνοι εάν δημιουργηθεί ζήτημα μειονοτήτων, καθώς οι τακτικές τους ενδεχομένως να παρακινήσουν σλαβόφωνους στην βόρεια Ελλάδα να κάνουν τέτοιου είδους κινήσεις με την έμμεση ενθάρρυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα εθνικά θέματα από την αντιπολίτευση είναι λυπηρός».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα η υπόθεση «μυρίζει πετρέλαιο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Όπως εξήγησε «ο ίδιος ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Τράμπ, δήλωσε ότι εάν επικρατήσει ο Γκουαϊδό αυτό θα είναι προς συμφέρον των αμερικανικών εταιρειών πετρελαίου».

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να στηρίζει τις τυχοδιωκτικές κινήσεις του Τράμπ, αναγνωρίζοντας ως Πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό, γιατί η υποστήριξη πραξικοπημάτων και στρατιωτικών επεμβάσεων οδηγούν σε εμφύλιο. Όσοι δεν τάσσονται υπέρ μιας ειρηνικής διεξόδου, θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως η στήριξη του Γκουαϊδό από χώρες τις ΕΕ έγινε γιατί «στην προηγούμενη μοιρασιά που έγινε στα πετρέλαια του Ιράκ, όσοι είχαν αντιταχθεί στην εισβολή, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, δεν πήρανε μερίδιο. Πήραν όμως το μάθημά τους και αυτή τη φορά μπήκαν από την αρχή στο παιχνίδι για να πάρουν κομμάτι από τα πετρέλαια της Βενεζουέλας».

«Ο Γκουαϊδό δεν απολαμβάνει καν την υποστήριξη της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να πάρει την εξουσία με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί παρά να εξελιχθεί σε μαριονέτα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», σχολίασε ακόμη ο ευρωβουλευτής παρατηρώντας πως «είναι λυπηρό να βλέπουμε μεγάλες εφημερίδες, όπως οι New York Times να στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι έγκλημα να ζητάμε έναν νέο Πινοσέτ για να κλέψουμε τα πετρέλαια μιας χώρας. Αυτού του είδους οι στρατηγικές κατέστρεψαν την Λατινική Αμερική».


(Visited 137 times, 1 visits today)

Read more:
349973-e._parastase
Η παράσταση…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close