Κούλογλου: Ο συμβιβασμός με την Εκκλησία ήταν υποχρεωτικός

Permalink

«Είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ξεκινήσει μια ακόμη μετωπική σύγκρουση μετά τη συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. «Αν δεν υπήρχε η συμφωνία των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σήμερα στα ίδια δημοσκοπικά ποσοστά με την Νέα Δημοκρατία», προσέθεσε.

Όπως διαφαίνεται, οι αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους είναι επειδή «όπως οι περισσότεροι Έλληνες, οι ιερείς θέλουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι». Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «τακτοποιούνται κάποια πράγματα. Υπάρχει ρύθμιση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που εκτιμώ ότι θα προχωρήσει. Επίσης ρυθμίζεται το καθεστώς των ιερέων που δεν θεωρούνται πλέον κομμάτι του στενού δημοσίου τομέα και συνεπώς δεν υπάγονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις για προσλήψεις-απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Έτσι δίνεται η ευκαιρία για κάλυψη αναγκών του Δημοσίου στον τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης». Σχολιάζοντας, δε, την στάση του ΚΙΝΑΛ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «το ΚΙΝΑΛ έχει ταυτιστεί πλήρως με την Νέα Δημοκρατία σε όλα τα θέματα».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση υιού Σαμαρά και δήλωσε: «Σε ένα ιδιωτικό σχολείο έπιασαν τον γιο του κ. Σαμαρά να αντιγράφει και έδιωξαν την καθηγήτρια. Η ίδια λογική θα επικρατήσει και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου θα βολεύονται όσοι δεν μπορούν να μπουν όσοι αποτυγχάνουν στις εξετάσεις για τα δημόσια, και θα παίρνουν ισάξια πτυχία. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα καταλήξουν στην Ελλάδα να είναι χώρος υποδοχής των αποτυχόντων μαθητών και πεδίο διαπλοκής».

«Στην Σουηδία, που μετά από χρόνια πλήρους δημόσιας εκπαίδευσης, επέτρεψαν την ιδιωτική, το μετάνιωσαν πικρά, καθώς το επίπεδο των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει πέσει. Όσοι είναι πλούσιοι στέλνουν τα παιδιά στην ιδιωτική και στην δημόσια παρακμάζει. Υπάρχουν καθηγητές γυμναστικής που διδάσκουν γαλλικά!», προσέθεσε.


(Visited 156 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Κούλογλου: Στο παρά πέντε πριν γίνουμε Μπέργκαμο, απαιτούνται ριζικά μέτρα

Η χώρα είναι ανυπεράσπιστη “στο παρά πέντε πριν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και δεν έχει γίνει τίποτα στον τομέα...

Close