Κούλογλου σε μνηστή Κασόγκι: Εδώ η υποκρισία περισσεύει…

Permalink

Περισσεύει η υποκρισία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τρομοκρατία σε συνάρτηση με το πετρέλαιο, τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την διάρκεια δημόσιας ακρόασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην αραβική χερσόνησο και για την υπόθεση του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι παρουσία της μνηστής του, Χατίς Τσενγκιζ.

Ανάμεσα στους καλεσμένους της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, βρίσκονταν ο Μάθιου Χέντζ, βρετανός υποψήφιος διδάκτωρ που συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου είχε ταξιδέψει για έρευνα, η Γιάφα Αλ Γιαζίντι, γυναίκα από το Κατάρ που παλεύει για την επανένωση της οικογένειάς της, ο Τζαγουαχερ Αλ Μιρ, φοιτητής από το Κατάρ στην Σορβόννη που απελάθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δια της βίας και ο Αλί Αλασουάντ πρώην βουλευτής στο Μπαχρέιν που καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη.  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τους ρώτησε εάν κρίνουν πως τυχόν κυρώσεις προς τις χώρες τις αραβικής χερσονήσου θα είχαν αποτέλεσμα και εάν, παρόλο το θάρρος που έδειξαν λέγοντας την αλήθεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φοβούνται για την ζωή τους και για την ζωή των οικείων τους.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είπε τα εξής:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους καλεσμένους μας εδώ για το θάρρος τους να πουν την αλήθεια.

Κάθε φορά που συζητούμε για την Σαουδική Αραβία ή για την Βενεζουέλα η υποκρισία συνιστά υπόθεση εργασίας. Αντιμετωπίζουμε με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά τις διάφορες χώρες. Η πολιτική μας εξαρτάται από την ύπαρξη ή όχι πετρελαίου, τον έλεγχό του και τις σχέσεις μας με κάθε μια από αυτές. Η ίδια υποκρισία υπάρχει και όταν συζητάμε για την τρομοκρατία. Όλοι γνωρίζουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας είχαν εμπλακεί σημαντικά στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ. Εάν είχε συμβεί το ίδιο με τις μυστικές υπηρεσίες μιας χώρας χωρίς πετρέλαιο θα ήταν ίδια η αντίδραση; Χωρίς συνέπειες και με συγκάλυψη της εμπλοκής των υπηρεσιών; Όχι. Θα την είχαμε ισοπεδώσει. Τώρα όμως δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά.

Θα ήθελα, κλείνοντας, να σας ρωτήσω, εάν πιστεύετε ότι οι κυρώσεις θα έχουν αποτέλεσμα και εάν παρά το θάρρος σας να έρθετε σήμερα εδώ και να πείτε την αλήθεια φοβάστε για την ζωή σας και αυτή της οικογένειάς σας».

 


(Visited 56 times, 1 visits today)

Read more:
19 fevr
Σαν σήμερα 19 Φεβρουαρίου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Η «κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου,...

Close