Κούλογλου: Στηρίζουμε τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Ο κ. Πολάκης να βρει τρόπο να επανορθώσει

Permalink

«Ο κ. Πολάκης έκανε μια άστοχη δήλωση για το γεγονός ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος μπήκε στο σύστημα υγείας με τα μόρια που του έδινε η αναπηρία του. Αυτό δεν ήταν παράνομο, αλλά δικαίωμα του κ. Κυμπουρόπουλου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να βρει ο ίδιος τον τρόπο να επανορθώσει», δήλωσε σε συνεντεύξεις του στον ΑΝΤ1, και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Alpha ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τονίζοντας πως  «εγώ τηλεφώνησα στο γραφείο του κ. Κυμπουρόπουλου για να του διαμηνύσω ότι υποστήριζω τα αιτήματα των ΑΜΕΑ, που είναι αντιμέτωποι με δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα. Σε σχέση, δε, με τις Βρυξέλλες οι συνθήκες στην Αθήνα είναι η μέρα με την νύχτα. Για αυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία προς όσους έχουν ανάγκη και ζουν σε αυτή την αφιλόξενη πόλη».

«Ο κ. Πολάκης επιμένει να βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα προεκλογικά. Έδωσε για ακόμη μια φορά την ευκαιρία στην ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα που ήταν η επίσκεψη του ανθέλληνα υποψήφιου Προέδρου της Κομισιόν, Βέμπερ, και το δώρο των Χριστουγέννων, που θέλει να κόψει ο κ. Μητσοτάκης. Αντί να μιλούμε για αυτά, και για τα υπόλοιπα ανησυχητικά φαινόμενα στην Ευρώπη ενόψει των πολύ σημαντικών ευρωεκλογών, συζητάμε από το πρωί για τον ίδιο», συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι, όπως παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου, η ουσιαστική συζήτηση για την Ευρώπη απουσιάζει. «Το 2009 ήρθε η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πλήρωσε περισσότερο από όλους η Ελλάδα. Η Ευρώπη, λοιπόν, μας αφορά. Εκεί ψηφίζεται το 70% των κανονισμών που αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή: από το τι τρώμε μέχρι και το πόσες ώρες δουλεύουμε». «Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι θέλει να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για να πέσει η κυβέρνηση. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, όμως, συζητάμε τα ίδια και βράζουμε στο ζουμί μας».

Υπάρχουν πολλά ανησυχητικά ζητήματα στην Ευρώπη τα οποία θα έπρεπε να συζητάμε, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου. «Για παράδειγμα ο κ. Βέμπερ, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η ΝΔ, που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Πρόκειται για μια συμφορά. Δεν υπήρξε περίοδος της ελληνικής κρίσης χρέους και της προσφυγικής κρίσης που ο Βέμπερ να μην πήρε θέση εναντίον της χώρας. Ακόμη και τώρα επιμένει: στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που εμείς θέλουμε να συνεχίσει, εκείνος θέλει να την κόψει. Κατ΄αυτόν τον τρόπο απειλείται η εθνική μας στρατηγική και θα χάσουμε τις γέφυρες που έχουμε αναπτύξει με τους γείτονες.

Στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων: Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο κ. Βέμπερ θα κλείσει το θέμα, ενώ η γερμανική Αριστερά είναι η μόνη που τάσσεται υπέρ της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου, όπως και των επανορθώσεων.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η οδηγία για την κοινωνική ασφάλιση που ήρθε προς ψήφιση στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιμελημένη από έναν πολύ αξιόλογο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Ο κ. Βέμπερ ζήτησε να παραπεμφθεί αυτό στις καλένδες.

Ακόμη και στο ζήτημα του ποντιακού ελληνισμού. Στην ψηφοφορία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων το ΕΛΚ ψήφισε αντίθετα. Είναι σαφές ότι ο ανθελληνισμός του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν είναι προσωπικός με τον κ. Τσίπρα. Πρόκειται ξεκάθαρα για μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές».

Την ίδια στάση, όμως, κρατά εμφανώς και η Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων, ένα ποσό που οι πολίτες το έχουν ανάγκη. Έχει δηλώσει ακόμη ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε ότι το επίδομα ανεργίας είναι αντιπαραγωγικό. Άρα να μην βοηθούμε όσους το έχουν ανάγκη; Από επιλογή βρίσκονται στην ανεργία; Αυτή η στάση δείχνει μια έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας. Αλλά η ιδέα πίσω από την πολιτική στρατηγική της ΝΔ, είναι ότι ‘ετοιμαστείτε γιατί έρχεται αρμαγεδδών’».


(Visited 22 times, 1 visits today)

Read more:
stmm
Stop The Machine: Τα «κρυμμένα θύματα της βιομηχανίας τροφίμων» στο Ευρωκοινοβούλιο

Σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ για την Βιοποικιλότητα, ο βασικός παράγοντας που οδηγεί τα είδη σε εξαφάνιση είναι η...

Close