Κούλογλου: Πως λειτουργεί το σύστημα παραπληροφόρησης-αλλαγής ατζέντας

Permalink

«Υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα παραπληροφόρησης και αλλαγής ατζέντας από την αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο έχει στημένες ενέδρες ενόψει των ευρωεκλογών. Τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να το έχουν υπόψη τους. Δεν μιλούν στο κενό», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Ράδιο 984 της Κρήτης και στον Γιώργο Σαχίνη, σχετικά με την υπόθεση Πολάκη-Κυμπουρόπουλου.

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή την υπόθεση φάνηκε ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα αυτό: «Η ανάρτηση του Πολάκη έγινε την Δευτέρα το μεσημέρι. Το ίδιο απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ. Η ΝΔ ήταν πιεσμένη με την υπόθεση του δώρου των Χριστουγέννων και την δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ ότι το επίδομα ανεργίας είναι αντιπαραγωγικό. Έτσι την Τρίτη το πρωί έψαχναν να βρουν κάτι για να αλλάξουν την ατζέντα. Μέχρι τις εννέα το πρωί δεν είχε ειπωθεί τίποτα σχετικό με τον Πολάκη. Βρήκαν, λοιπόν, την ανάρτηση του Πολάκη και άρχισαν την επικοινωνιακή αντεπίθεση. Στις έντεκα όμως όλα τα μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για αυτό. Υπήρχε πλήρης συντονισμός και δυο ημέρες τώρα συζητάμε για ένα tweet. Όχι για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ που θα ήταν μια ουσιαστική συζήτηση, ούτε και για τα προβλήματα της Ευρώπης».

Το κλίμα θα οξυνθεί, όπως παρατήρησε ο Στέλιος Κούλογλου και εάν «ζοριστεί ξανά η αξιωματική αντιπολίτευση θα βάλει αυτόν τον μηχανισμό της πάλι σε λειτουργία. Ήδη οι πιέσεις υπάρχουν: Χθες η ΝΔ λογόκρινε τον Βέμπερ καθώς στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε δεν συμπεριέλαβε την θέση του για την Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης ετοιμάζονται θετικά μέτρα από την κυβέρνηση για την ανακούφιση των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης όπως και για την αναθέρμανση της οικονομίας. Μπορεί, για παράδειγμα, να σκάσει ο Ρουβίκωνας, και να συζητάμε επί μέρες για την έλλειψη ασφάλειας στην Αθήνα επειδή κάποιοι έβαψαν τον τοίχο μιας πρεσβείας με σπρέι».

Αυτός ο αποπροσανατολισμός, «δεν προωθεί μια ήρεμη και πολιτισμένη συζήτηση για την Ευρώπη και τα προβλήματα που υπάρχουν. Το 2009 η ΕΕ πέρασε μια κρίση και την πλήρωσε περισσότερο από όλους η Ελλάδα. Η Ευρώπη και το μέλλον της μας αφορούν. Τα όργανά της επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Δεν γίνεται να μένουμε στις εσωτερικές μας διαμάχες και να επιδιώκουμε να μετατρέψουμε τις ευρωεκλογές σε υποτιθέμενο δημοψήφισμα. Θα χάσουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να μιλήσουμε σοβαρά για την Ευρώπη», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου.

Μιλώντας για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του οποίου η Ευρωπαϊκή Αριστερά θέσπισε το βραβείο προς μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ στον οποίο απονεμήθηκε φέτος το βραβείο.

«Ο Ασάνζ αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ. Έκτοτε έχει τραβήξει τα πάνδεινα. Ζούσε με άσυλο αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και τώρα είναι φυλακισμένος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας αναμένοντας να εκδοθεί στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου και τόνισε:

«Θα κάνουμε μεγάλη μάχη. Δώσαμε το βραβείο φέτος στον Ασάνζ για να υπογραμμίσουμε ότι η οποιαδήποτε απόπειρα έκδοσής του στις ΗΠΑ είναι απαράδεκτη και αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Δεν είναι πολίτης των ΗΠΑ για να ζητούν την έκδοσή του. Είναι Αυστραλός πολίτης. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, εξάλλου, θα δημιουργήσει και ένα διεθνές προδεδικασμένο: Έστω ότι ένας Ευρωπαίος ή Αμερικανός δημοσιογράφος κάνει μια αποκάλυψη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Εάν υπάρχει το προηγούμενο του Ασάνζ, το Ιράν θα μπορεί να ζητήσει την έκδοση του δημοσιογράφου για να τον δικάσει. Ή ακόμη και να τον απαγάγει».

Δείτε επίσης: Διαξιφισμοί Κούλογλου με Κομισιόν, Συμβούλιο και Βρετανούς για τον Ασάνζ


(Visited 27 times, 1 visits today)

Read more:
45376645934_6f9afeaaab_k
Κούλογλου: Οι πατριδοκάπηλοι δεν έχουν τσίπα

“Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει κινήσεις συνδιαλλαγής με την Τουρκία. Προχθές έγραψε ότι υπήρξε μυστική συμφωνία. Είπε ακόμη ότι περιοχές...

Close