Κούλογλου για Βενεζουέλα: Η «εθνοσωτήριος επανάστασις» αποδείχθηκε φιάσκο

Permalink

«Στην Βενεζουέλα έγινε μια αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Έτσι το αντιμετωπίζουν όλα τα μέσα διεθνώς. Μόνο στην Ελλάδα είδα κάποιους να γράφουν για “στρατιωτική εξέγερση’, και κάποιους νοσταλγούς της δικτατορίας να θυμούνται την ‘εθνοσωτήριο επανάσταση’», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα και σχολιάζοντας τα tweets του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη που έκαναν λόγο για «μαχητές της Ελευθερίας, που αγωνίζονται εναντίον του αριστερού και αυταρχικού Μαδούρο».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μαδούρο τα έχει κάνει θάλασσα στην οικονομία και ότι αντιμετώπισε – βίαιες – διαδηλώσεις με βίαιο και αυταρχικό τρόπο. Όμως, ο Μαδούρο είναι ένας εκλεγμένος πρόεδρος και αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βενεζουέλα είναι πολύ λιγότερες από ότι στην Τουρκία για παράδειγμα που υπάρχουν εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές. Κανείς δεν ζητάει να ανατραπεί με πραξικόπημα ο Ερντογάν, ούτε και έχει υποστηρίξει κανείς πραξικόπημα εναντίον του. Στην Βενεζουέλα πρέπει να κρατήσουμε μια στάση που να βοηθήσει τις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν μια διέξοδο από την κρίση. Όμως με αυτά που γίνονται στην Δύση, είναι σαν να ωθούμε μια χώρα στην αιματοχυσία», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την δήλωση Μητσοτάκη ότι τάχα η ΝΔ προτίθεται να καταθέσει τροπολογία ακύρωσης της μείωσης του αφορολόγητου, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι πρόκειται για μια υποκριτική δήλωση. «Εάν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να βοηθήσει στην υπόθεση του αφορολόγητου, θα μπορούσε να είχε πει κάτι στον κ. Βέμπερ, που ήταν στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες. Ξαφνικά το θυμήθηκε και έτρεξε να κάνει αυτή την πρόταση. Πρόκειται, όμως, για δημαγωγική τακτική. Εξάλλου και το ΚΙΝΑΛ είχε κάνει μια αντίστοιχη τροπολογία πριν λίγους μήνες, την οποία αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης. Ξέρει, όμως, ότι στις Βρυξέλλες οι θεσμοί διάκεινται θετικά στην μη μείωση του αφορολόγητου και ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει ήδη».


(Visited 44 times, 1 visits today)

Read more:
world-humanitarian-summit
Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής: Προκλήσεις και ευκαιρίες

Παγκόσμιοι ηγέτες, διεθνείς οργανώσεις, επιχειρήσεις, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, τοπικών κοινοτήτων και οργανώσεων νέων πρόκειται να συναντηθούν στην πρώτη...

Close