Περιοδεία Κούλογλου στην Θεσσαλία: Προοδευτικές συμμαχίες απέναντι στις πολιτικές των διακρίσεων και των χασμάτων

Permalink

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στην Θεσσαλία, όπου μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τις αιτίες αλλά και τις συνέπειές της στην Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

«Θεώρησα ότι με αφορμή την εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, θα πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο και κυρίως στους νέους που δεν έχουν ούτε εμπειρία ούτε πολλές παραστάσεις, τι σημαίνει ακροδεξιά στην πράξη. Έτσι, μελέτησα τις ψηφοφορίες που έγιναν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τα τελευταία πέντε χρόνια πάνω σε βασικά και κρίσιμα θέματα και την στάση της ακροδεξιάς. Σε όλα αυτά τα θέματα, είτε πρόκειται για τα δικαιώματα των γυναικών, των νέων, του περιβάλλοντος και τις εργασιακές σχέσεις, η ακροδεξιά ψήφισε επιστροφή στον Μεσαίωνα. Τώρα, ‘Γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά;’ Διότι παρατήρησα, μελετώντας τις πληροφορίες, το πόσο μισογύνηδες είναι και μάλιστα υπάρχει ένας ακροδεξιός βουλευτής ο οποίος είπε ‘οι γυναίκες πρέπει να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες διότι είναι πιο αδύναμες και λιγότερο έξυπνες’», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην Λάρισα στον Μύλο του Παππά σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και στην οποία συνέρρευσε πλήθος κόσμο που συμμετείχε ενεργά στην συζήτηση που ακολούθησε.

3

«Φέρνω και καλά και κακά νέα», δήλωσε μιλώντας στον τοπικό Τύπο των Τρικάλων ο Στέλιος Κούλογλου. «Τα καλά νέα είναι οτι στις Βρυξέλλες δόθηκε το πράσινο φως για την αποπληρωμή μέρος του δανείου προς το Δ.Ν.Τ. που είχε μεγάλα επιτόκια και από αυτά θα εξοικονομήσουμε 150 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα δοθούν για την στήριξη των ασθενέστερων. Τα κακά νέα είναι ότι στην Ευρώπη κινδυνεύουμε να την πατήσουμε σαν τον ψεύτη βοσκό. Ο λύκος στην περιπτωσή μας ειναι η ακροδεξιά. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζεται το 70% των όσων διέπουν την καθημερινότητα μας. Απο το τι τρώμε μέχρι πόσες ώρες δουλεύουμε. Σε κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές ψήφισαν αρνητικά. Η άνοδος της ακροδεξιάς θα απειλήσει την καθημερινότητά μας. Η απάντηση σε αυτό το μαύρο μέτωπο είναι η διαμόρφωση πλατιών συμμαχιών προοδευτικών δυνάμεων που θα πολεμήσουν τις πολιτικές των διακρίσεων που δημιουργούν χάσματα στην κοινωνία».

4

Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Καρδίτσα, «οι ερχόμενες ευρωεκλογές είναι η σημαντικότερες στην ιστορία της Ευρώπης. Πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε. Ο καθένας αυτό που πιστεύει. Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε απέναντι στην επέλαση της ακροδεξιάς».

5

Σημειώνεται πως σε όλες τις πόλεις ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου διένειμε δωρεάν τα βιβλία «Γιατί Μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά» και «Γιατί Μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά;» στα οποία συνοψίζονται οι αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς, καταγράφεται με παραδείγματα η στάση των ακροδεξιών ευρωβουλευτών σε κρίσιμες ψηφοφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορούν από τα εργασιακά δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών μέχρι την κλιματική αλλαγή και το εάν τρώμε μεταλλαγμένα, και τέλος προτείνονται λύσεις αντιμετώπισής της.


(Visited 38 times, 1 visits today)

Read more:
352639-skitso
Μνήμη…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο

Close