«Ο Κούλογλου γνωρίζει πως να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη»

Permalink

Ως μια πολύ δύσκολη δουλειά χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου την εκπροσώπηση μιας χώρας, και μάλιστα του Νότου και σε κρίση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Καλό είναι σε αυτές τις εκλογές να σκεφτούμε λίγο ποιοι θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Πρέπει να είναι άνθρωποι που γνωρίζουν να το κάνουν και να μην είναι απλώς celebrities που βλέπουμε στα τηλεοπτικά σίριαλ. Ο κ. Κούλογλου είχε μια εξαιρετική θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», παρατήρησε ο δημοσιογράφος κατά την συνέντευξή του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου τόνισε και ο ίδιος με την σειρά του την σημασία των ευρωεκλογών αυτών, σχολιάζοντας ότι «δεν είναι δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, όπως είχε ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης». Απηύθυνε, δε, έκκληση να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της Ευρώπης, η οποία είναι σε δύσκολο σταυροδρόμι.

«To 2009 η Ευρώπη αρρώστησε και τα συμπτώματα ήταν χειρότερα στην Ελλάδα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες μας αφορούν. Επίσης η ακροδεξιά είναι σε άνοδο. Αυτό θα επηρρεάσει σημαντικά την καθημερινή μας ζωή. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζεται το 70% των όσων διέπουν την καθημερινότητά μας. Σε όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις – είτε πρόκειτο για τα εργασιακά δικαιώματα, για τα δικαιώματα των νέων και των γυναικών, για το περιβάλλον ή ακόμη και το τι τρώμε – οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές ψήφισαν αρνητικά. Εάν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς ενισχυθούν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε η ζωή μας θα αλλάξει προς το χειρότερο», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Η Ευρώπη πηγαίνει προς τα βράχια. Εάν συνεχίσει έτσι θα πάψει να υπάρχει σε λίγα χρόνια με την μορφή που την ξέρουμε. Η Ευρώπη όμως είναι μια σημαντική πολιτική ανακάλυψη. Έβαλε στο ίδιο τραπέζι λαούς που στο παρελθόν πολεμούσαν με εκατομμύρια νεκρούς. Επομένως, θέλουμε την Ευρώπη. Πρέπει, όμως, και να την αλλάξουμε. Να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας και να εφαρμόσουμε πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν γίνεται να κερδίζει άλλο το Βερολίνο εις βάρος των υπόλοιπων λαών του Νότου και όχι μόνο. Τα κίτρινα γιλέκα στην Γαλλία, μια ισχυρή οικονομία, δείχνουν ότι η μεσαία τάξη δεν πλήττεται μόνο στην Ελλάδα. Πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε πάλι την Ευρώπη θελκτική για τους πολίτες της».

Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη, περί 7ήμερης εργασίας, ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Action 24 και στο ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι 1», σχολίασε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εξελίσσεται σε μετεμψύχωση της Θάτσερ. Του ξεφεύγουν πράγματα, που θα ζήλευε και η Μάργκαρετ Θάτσερ. Όμως λέει την αλήθεια. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα. Όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρεται σε αυτό, που είναι εξάλλου αυτονόητο. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δουλεύουν και οι εργαζόμενοι επτά ημέρες την εβδομάδα!»

Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σημείωσε, ακόμη, άλλο ένα παράδειγμα του νεοφιλελεύθερου αρμαγεδδώνα που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία: «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να δώσει την διοίκηση ενός δημόσιου νοσοκομείου σε μια ιδιωτική εταιρεία. Έχουμε θαυμάσιους διοικητές νοσοκομείων και προσωπικό που μέσα σε συνθήκες κρίσης κάνει εξαιρετική δουλειά. Γιατί να βάλουμε ιδιώτη; Ο ιδιώτης δεν θα θέλει να βγάλει κέρδος; Εξάλλου, όταν επέστρεψαν οι υπηρεσίες καθαριότητας των νοσοκομείων, πίσω στην αρμοδιότητα της διοίκησής τους από τους ιδιώτες όπου τις είχε παραχωρήσει η ΝΔ, εξοικονομήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προς όφελος των νοσοκομείων».

 


(Visited 65 times, 1 visits today)

Read more:
Η σημαία...
Η σημαία…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close