Η Κομισιόν αποδοκιμάζει Μητσοτάκη για τα περί «ανταλλαγής» συμφωνίας Πρεσπών με συντάξεις

Permalink

Αποδοκιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη για τα περί «ανταλλαγής» της Συμφωνίας των Πρεσπών με την μη περικοπή των συντάξεων όπως προκύπτει από την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χάν σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Για αυτή την «ιστορική συμφωνία», όπως σχολιάζει ο Επίτροπος, «απαιτήθηκε πολιτικό θάρρος, ηγετική ικανότητα και υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές για τη διευθέτηση μιας από τις παλαιότερες διαφωνίες στην περιοχή».

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή, που είχε ρωτήσει εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν προϊόν ανταλλαγής για την μη περικοπή των συντάξεων, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, και εφόσον υπήρξε ένας τέτοιος συμβιβασμός εάν αυτό συνιστά αλλαγή στον τρόπο που ασκείται τόσο η εξωτερική πολιτική όσο και η οικονομική πολιτική στην ΕΕ, ο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος Επίτροπος για τη Διεύρυνση και για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, απάντησε τα εξής:

«Η ΕΕ δεν σχολιάζει ισχυρισμούς. H ΕΕ υποστήριξε εξαρχής σθεναρά την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί κκ. Τσίπρας και Ζάεφ, έπειτα από διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Απαιτήθηκε πολιτικό θάρρος, ηγετική ικανότητα και υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές για τη διευθέτηση μιας από τις παλαιότερες διαφωνίες στην περιοχή.

Η ΕΕ χαιρέτισε θερμά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αποτελεί θετικό παράδειγμα συμφιλίωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια και πέραν αυτών»


(Visited 153 times, 1 visits today)

Read more:
333773-thumbnail
Η Κεραμέως βρήκε σύμμαχο: «Ούτε παρατάξεις, ούτε αναρχία, Εθνική Παιδεία» | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Μπήκαν σε περιπέτεια για να εκδηλώσουν την υποστήριξη τους στην πολιτική της κυρίας Κεραμέως. Παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις...

Close