Κούλογλου για ΝΔ: το πιο ντροπαλό κόμμα στην Ευρώπη

Permalink

Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με το πιο ντροπαλό κόμμα στην Ευρώπη, σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο 102 FM της ΕΡΤ-3. Η ΝΔ δεν λέει το πρόγραμμά της, αποφεύγει να το αναλύσει συγκεκριμένα και μόνο ορισμένες πτυχές του ξεδιπλώθηκαν κατά λάθος στην περίοδο πριν τις ευρωεκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει το διάλογο με τον Τσίπρα παρότι του είχε υποσχεθεί «όσα debate ήθελε». Προσπαθεί να κρύψει τον ρεβανσισμό που ξεπετάγεται όμως με την πρώτη ευκαιρία, από τις εξαγγελίες υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ ότι θα μεταχειριστούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ούτε καν τα στελέχη, τους ψηφοφόρους!) ως εγκληματίες πολέμου μέχρι τις φοβέρες περί Μακρονήσου του γιου γνωστού βασανιστή που είναι μέλος της ΝΔ.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι απειλές κατά της Δικαιοσύνης για τα σκάνδαλα. Έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις συναινετικά για αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης αλλά η ΝΔ δεν θέλει να εφαρμοστούν, γιατί θέλει να βάλει δικούς της δικαστές, αν κερδίσει της εκλογές, με στόχο να μην διαλευκανθούν τα σκάνδαλα για τα οποία η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Μια πιθανή επικράτηση της ΝΔ θα οδηγούσε στο σενάριο της Αργεντινής, όπου το παλιό σύστημα οδήγησε σε χρεοκοπία την χώρα. Ήρθε το ΔΝΤ με τα δρακόντεια μέτρα του, ακολούθησε η άνοδος της αριστεράς στην εξουσία, η οποία νοικοκύρεψε τα πράγματα και διευθέτησε το πρόβλημα του χρέους που οι προηγούμενοι είχαν δημιουργήσει. Η δεξιά παρέλαβε μια καλύτερη οικονομία αλλά με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολούθησε, πολιτικές αντίστοιχες με αυτές της ΝΔ, επανήλθε το ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι “πρόκειται για παιχνίδια εξουσίας”, κάτι σαν το Game of Thrones. Η κα Γεννηματά, επειδή φοβάται ένα κακό αποτέλεσμα, θέλει να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές. Κανονικά, η απομάκρυνσή ενός από τους φανατικούς πολέμιους του Σύριζα, θα έπρεπε να οδηγήσει και σε μια βασική αναθεώρηση των θέσεων του ΚΙΝΑΛ, οι οποίες να αντιστοιχίσουν τις θέσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που προς τα αριστερά προσπαθώντας να αξιοποιήσει τα λάθη που έκανε το προηγούμενο διάστημα.

Η κυρία Γεννηματά όμως συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Ενώ δεν αποκλείει συνεργασία με την ΝΔ, συνεχίζει το μονομερή αγώνα εναντίον του Σύριζα.

Ολόκληρη η εκπομπή εδώ

 


(Visited 225 times, 1 visits today)

Read more:
Ένα διασώστη..
Έναν διασώστη για τα προσχήματα ρε παιδιά!

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close