Κούλογλου στο TRT για Novartis: «σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σε άλλες χώρες »  

Permalink
Μιλώντας στην Θεσσαλική τηλεόραση TRT, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Σ. Κούλογλου υπενθύμισε ότι τα έγγραφα του FBI αναφέρουν επτά ονόματα Ελλήνων  πολιτικών για το σκάνδαλο της NOVARTIS. «Συζητάμε αν ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστησε μια σκευωρία. Ας υποθέσουμε ότι το έκανε, γιατί τον Τσίπρα τον αφήνουν απ’έξω;  Το FBI ποιός το έβαλε μέσα; Είναι το FBΙ του Παπαγγελόπουλου; Είναι το FBI του ΣYΡΙΖΑ;», ανέφερε ο  Σ. Κούλογλου, προσθέτοντας ότι «σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σε άλλες χώρες που διερευνούν το σκάνδαλο».
Συνεχίζοντας, ο ίδιος τόνισε ότι η εικόνα των Δικαστικών που συγκρούονται μεταξύ τους βλάπτει τη χώρα. «Δεν είναι καλό για τον πολιτισμό μας, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στη χώρα μας. Έπρεπε οι δικαστικοί να σέβονται ο ένας τη δουλειά του άλλου. Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, στη συνάντηση στη Βιέννη με αμερικανικό κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης,  του έδωσαν όνομα πολιτικού -του οποίου συγγενικό πρόσωπο έχει καταθέσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες δε δικαιολογούνται-,  αλλάι δεν το πήρε!», ανέφερε ο ευρωβουλευτής.Ο Σ. Κούλογλου επισήμανε τα εμπόδια στη διαλεύκανση του σκανδάλου που θέτει   ο νόμος περί ευθύνης υπουργών : «Αυτός ο αισχρός νόμος, που κατασκεύασε το παλαιό σύστημα το οποίο  χρεοκόπησε τη χώρα, προβλέπει ότι όταν σε έναν ανακριτή Δικαστικό έρθει το όνομα ενός πολιτικού, είναι υποχρεωμένος, αμελλητί, δηλαδή αμέσως, χωρίς να προχωρήσει σε παραπάνω έρευνες, να το στείλει στη Βουλή. Αν γινόταν όπως σε όλες τις άλλες χώρες, όπου οι ανακριτές ερευνούν ανεξάρτητα τις όποιες ενδείξεις  ή κατηγορίες εναντίον πολιτικών, οι Δικαστικοί θα έκαναν τη δουλειά τους και θα αποφεύγετο ο διασυρμός όσων πολιτών είναι αθώοι ».

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σ. Κούλογλου στο TRT εδώ:


(Visited 52 times, 1 visits today)

Read more:
soloup
Οι 2+1 παγίδες των δανειστών – άποψη στο tvxs.gr

Το σημερινό αδιέξοδο στις σχέσεις Αθήνας-θεσμών οφείλεται βασικά στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν είχαν ποτέ υπόψιν τους να...

Close