ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις: barbecue week – Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS

Permalink

Πλούσια τα ελέη και την τρίτη εβδομάδα της νέας εβδομαδιαίας στήλης «Θα πείτε τον ΣΥΡΙΖΑ… συριζάκι» η οποία,  με βάση την πλειοψηφούσα γνώμη των αναγνωστών της, μετονομάζεται από σήμερα σε «ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις»: που σημαίνει ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ.

Έχουμε λοιπόν και λέμε…

  • Σιγοψήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από ερωτήσεις βουλευτών στην Ευρωβουλή, όπου τελικώς παραδέχθηκε ότι η ΝΔ αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα και ότι η κατάσταση είναι οριακή. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το καλοκαίρι και ένα ταξίδι στη Λέσβο, ο κ. Χρυσοχοίδης είχε δηλώσει ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι πολύ καλή.
  • Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  καλούσε τους πολίτες να επιδείξουν ανθρωπιστική στάση στο προσφυγικό, στελέχη της ΝΔ, όπως οι κ.κ. Κυρανάκης και Μπογδάνος υποστηρίξαν τη ρατσιστική  πρωτοβουλία περιθωριακής οργάνωσης «Μακεδονομάχων» για μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων. Η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να συμμαζέψει την ακροδεξιά πτέρυγα, την οποία όμως  υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Μετά τον σάλο, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι αντέδρασε επειδή θεώρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να… ποινικοποιηθεί το μπάρμπεκιου.
  •  Σε (προσπάθεια για) συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η  υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αρνήθηκε να σχολιάσει  ρατσιστικές δηλώσεις γιατί, όπως εξήγησε, είναι απλώς οικονομολόγος και «δεν πολιτεύεται ».
  • Ενώ η Προανακριτική καλείται να εξετάσει μήπως ο πρώην υπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος παρενέβη στη δικαστική έρευνα για τη Novartis, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει  τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά (που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Novartis ) ότι επικοινώνησε «σε έντονο ύφος» με δικαστικούς για να «προχωρήσει υπόθεσή του». Ο κ. Σαλμάς επιβεβαίωσε το περιστατικό. Σιωπή ιχθύος από Μαξίμου και φιλικά ΜΜΕ – φανταστείτε τι θα είχε γίνει μερικούς μήνες πριν, αν ο Πολάκης είχε περάσει έξω από την εισαγγελία. Στη συνέντευξή του στον Σκάι χθες Κυριακή, ο πρωθυπουργός δεν ρωτήθηκε για τον κ. Σαλμά. Ο τηλεοπτικός σταθμός δεν ξέχασε πάντως στην εκπομπή «Σαν σήμερα», που περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα που έχουν σημαδέψει την εγχώρια αλλά και την παγκόσμια ιστορία, να συμπεριλάβει τα γενέθλια του Άδωνι Γεωργιάδη.
  • Η « μεσαία τάξη » θα πρέπει να περιμένει. Μετά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών της για να καλυφθούν οι μειώσεις στα μεγάλα εισοδήματα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει μικρές μειώσεις φορολογίας σε μικρά και μεγάλα εισοδήματα αλλά για τη μεσαία τάξη… ουδέν.
  • Την καταστρατήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας προς όφελος  της εταιρείας του Ελληνικού κατήγγειλαν οι Αρχιτέκτονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ τής παραχώρησε  τους κοινόχρηστους χώρους.
  • Με το σχόλιο «έσταζε η στέγη», η  δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Κατερίνα Γκαγκάκη, πρωταγωνίστησε σε χυδαία τηλεοπτική διαπόμπευση φοιτήτριας , η οποία έπεσε θύμα ασέλγειας στο ΑΠΘ. Η κυρία Γκαγκάκη είναι αρμόδια για τον Πολιτισμό και πρόεδρος στην Τεχνόπολη. Άφαντος ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης.
  • Στη συνταγματική αναθεώρηση, η πρόταση της ΝΔ έχει « παραλείψει » κρίσιμες φράσεις, με αποτέλεσμα η κατάργηση του κατάπτυστου άρθρου 85 για την ποινική ασυλία των υπουργών να μετατρέπεται σε κενό γράμμα , καθώς ένας πολιτικός θα μπορεί να δωροδοκείται στο πλαίσιο των… υπουργικών του καθηκόντων. Την « παράληψη », η οποία οδηγεί σε αναδρομική παραγραφή μεγάλων οικονομικών σκανδάλων με τη συμμετοχή υπουργών, υποστήριξε με θέρμη ο κ. Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ., που είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis.
  • Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί θα παίρνουν 20% ποσοστό από τα πρόστιμα που θα επιβάλλουν για παράνομο κάπνισμα. Παράλληλα υποσχέθηκε επιδότηση για  θερμάστρες, ώστε να καπνίζει ο κόσμος έξω από τα μαγαζιά.
  • Ενώ ο κ. Χρυσοχοίδης δηλώνει ότι « κάποιοι θέλουν ένα νέο Γρηγορόπουλο »,  η Αστυνομία επιχείρησε να μπει σε καφενείο στα Εξάρχεια  για να συλλάβει μέλος του « Ρουβίκωνα ». Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε η Αστυνομία να σπάει τις πόρτες και να μπαίνει μέσα, ενώ ο συνάδελφος του κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι θέλει τα Εξάρχεια να γίνουν μια γειτονιά με «κανονική εγκληματικότητα».
  • Μόνο σε δύο από τους δεκατρείς σταθμούς της γραμμής Θεσσαλονίκης γίνονται υποτυπώδεις εργασίες. Το έργο έχει παγώσει, καθώς η κυβέρνηση θέλει να ματαιώσει τις υπάρχουσες συμβάσεις, προφανώς για να δώσει τα έργα σε φιλικούς εργολάβους. «Οι άνθρωποι δεν ήρθαν να κάνουν δουλειά. Ήρθαν να ξανακάνουν το μετρό ανέκδοτο», σχολίασε ο τέως πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Γιάννης Μυλόπουλος,
  • Αφού κατήργησε σε μια νύχτα 38 πανεπιστημιακά τμήματα και ενώ Νοέμβριο μήνα υπάρχουν μεγάλα κενά σε σχολεία, το  υπουργείο Παιδείας της κυρίας Κεραμιδαρέως  ζήτησε από τους θεολόγους να αποτρέπουν τους γονείς να ζητούν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.. Τους ζήτησε επίσης  να είναι μοντέρνοι και να προτείνουν στους μαθητές « έντεχνα θρησκευτικά τραγούδια », όπως το « Τι ζητάω, τι ζητάω, μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω ». Η στήλη προτείνει στην υπουργό το « Θεέ μου μεγαλοδύναμε ».  Σίγουρα με αυτή την κυβέρνηση, τα  χρειαζόμαστε όλοι. Και τον Θεό και το τραγούδι.

ΥΓ. Δέχτηκα πολλά μηνύματα για το όνομα της στήλης και για κάποια από τα παραπάνω θέματα. Eπιλέγω το επίκαιρο μήνυμα της Ι.Δ: «Στέλιο μου, την απαγόρευση των διαδηλώσεων ξέχασες και τις νέες αστυνομικές μονάδες που θα κάνουν ντεμπούτο στις 17 Νοέμβρη! Καλή δύναμη σε όλους μας»

Περιμένω τις επισημάνσεις αναγνωστών για  νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω μόνος!


(Visited 42 times, 1 visits today)

Read more:
koulkail
Κούλογλου – Καϊλή για τον fake παππού

«Η κυρία Καϊλή είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο της...

Close