«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις»: H εβδομάδα Συνολάκη

Permalink

«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη: που σημαίνει ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ. Παρά τις γιορτές, το μενού της εβδομάδας που πέρασε είναι πλούσιο…

«Tα λεφτά για την 13η σύνταξη δεν υπάρχουν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι  δεν θα αυξηθεί ούτε ο  κατώτατος μισθός, εκτός και αν υπάρξει ανάπτυξη . Και αυτό σε «συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Αρνητικές επιπτώσεις και στην αγορά από την μεγάλη μείωση του ποσού και των δικαιούχων κοινωνικού μερίσματος. Σε έρευνα που διεξήχθη σε καταστήματα του Πειραιά σχετικά με τις πωλήσεις τις τρεις Κυριακές του Δεκεμβρίου που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, το 66% των καταστημάτων σημειώσαν χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με το 2018, το 29% παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και μόνο το 5% αύξησε το τζίρο του. Αρνητικά είναι τα μηνύματα και από άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Λάρισα και η Πάτρα.

Γαϊτανάκι ευθυνών για το χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας
, όπου λόγω της κακοκαιρίας διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, ενώ οδηγοί και επιβάτες παρέμειναν για περισσότερες από πέντε ώρες εγκλωβισμένοι στο κρύο. Το Υπουργείο Μεταφορών ισχυρίζεται ότι την απόφαση για να κλείσει η εθνική οδός, την έλαβε η Τροχαία, η τελευταία θεωρεί υπεύθυνη την εταιρεία Νέα Οδό, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, η τελευταία  υποστήριξε πως είχε έτοιμες και αλατιέρες και γκρέιντερ, αλλά δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τη Νέα Οδό. ενώ η Νέα Οδός ρίχνει την ευθύνη στους μετεωρολόγους αλλά και στους οδηγούς, που δεν είχαν αλυσίδες.

Ακολούθησε η συνηθισμένη διαρροή για «παρέμβαση Μητσοτάκη», ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τους υπουργούς Μεταφορών – Υποδομών (Κώστα Αχ. Καραμανλή) και Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) «να βρουν ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση». «Πρωτόγνωρο»  χαρακτήρισε το μέγεθος της κακοκαιρίας και «ανθρωπίνως αδύνατον» να μείνει ανοιχτή η εθνική οδός, ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που μετά την τραγωδία στο Μάτι, υποστήριζε πως θα το εκκένωνε σε λιγότερο από μια ώρα.

Την αντίδραση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε η «καρατόμηση» του διοικητή της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής , που θεωρήθηκε υπεύθυνος.  «Όταν με μόλις πέντε πόντους χιόνι κόβεται η Ελλάδα στα δύο κάποιοι έχουν ευθύνες» , έγραψε ο ο γ.γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. Κανέλλος Νικολάου. «Για όλα όσα έγιναν κρύφτηκαν πίσω από την Αστυνομία, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα εύκολα θύματα που θυσιάζονται» για να εξευμενιστεί η κοινωνική οργή και η αγανάκτηση.

Ξανά στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και το σχετικό νομοσχέδιο, επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Πυροσβεστικής, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.  Κάνει λόγο για νομοσχέδιο που εξυπηρετεί προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και επιχειρεί να δημιουργήσει «κομματικό στρατό», μέσω του διορισμού αρεστών και όχι αρίστων.
Αυξάνεται και για την λήψη του επιδόματος παιδιού καθώς και ενοικίου η παραμονή μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, από 5 έτη που είναι σήμερα σε 12 για πολίτες τρίτων χωρών. Για τη χορήγηση των επιδομάτων απαραίτητη είναι η όχι μόνο η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών όσων οικογενειών λαμβάνουν το επίδομα αλλά και τα παιδιά τους να μην μένουν την ίδια τάξη.

Σε διεθνές θέμα αναδεικνύεται η αστυνομική βία στην Ελλάδα, μετά από δημοσίευμα του Guardian, που χαρακτηρίζει τα πρόσφατα περιστατικά «άκρως ανησυχητικά». Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται αναλυτικά στην εισβολή στην οικία Ινδαρέ, την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και το ξεγύμνωμα φοιτητών από τα ΜΑΤ. «Δεν πρόκειται για μεμονωμένα γεγονότα, αλλά για ένα συστημικό πρόβλημα στον τρόπο δράσης των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας », αναφέρεται στο ρεπορτάζ. «Παραπληροφόρηση» χαρακτήρισε τις σχετικές εικόνες και  ντοκουμέντα ο πρωθυπουργός.

«Έπεσε έξω» στο θέμα του Ελληνικού, παραδέχθηκε σε συνέντευξη του ο κ. Γεωργιάδης, που κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν ήθελε επενδύσεις. «Κακώς πέσαμε έξω; Θα φανεί στην πορεία κακώς ή καλώς », συμπλήρωσε.

Στο κόψιμο της πίτας κάλεσε τους πολίτες της Κηφισιάς, ο δήμαρχος κ. Γ. Θωμάκος. Το κόψιμο συντονίζει, σύμφωνα με την πρόσκληση, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

ΥΓ: Βοήθεια! Περιμένω τις επισημάνσεις αναγνωστών για  νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω μόνος!

Ηλεκτρονική διεύθυνση για τα κακώς κείμενα που μαθαίνετε: ideas@tvxs.gr
Facebook: Stelios Kouloglou
Twitter: #SteliosKoul


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
newstalk106108
Κούλογλου στο ιρλανδικό ραδιόφωνο: Η Γερμανία καταστρέφει την Ελλάδα για δεύτερη φορά

«Η Γερμανία καταστρέφει την Ελλάδα για δεύτερη φορά» αναφέρει ο Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή Newstalk...

Close