«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις»: Κάτω τα χέρια από την ομπρέλα μου

Permalink

 «ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη: που σημαίνει ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ.

Έχουμε λοιπόν και λέμε, την εβδομάδα που πέρασε:

  • Μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Ο Δεκέμβριος καταγράφει αρνητικό ρεκόρ εξαετίας, καθώς από το 2013 και μετά το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον μήνα Δεκέμβριο ήταν θετικό. «Την θεατρική περίοδο που διανύουμε τα θέατρα στην Αθήνα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σημειώνουν πτώση του τζίρου τους κατά 45%. Ανάλογη είναι και η πτώση στις μουσικές σκηνές», συμπλήρωσε η βουλευτής Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη, που δήλωσε ότι και στην περιοχή της τα μαγαζιά σημείωσαν τις γιορτές θεαματική πτώση του τζίρου και «οι έμποροι ήταν απελπισμένοι».
  • Αυξάνονται οι αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί από τη νέα διοίκηση σε 110, Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ θα έχει ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ, χώρια τα μπόνους που μπορεί να φτάσουν τα 100.000 ευρώ. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ΔΕΗ έδωσε εντολή να κοπεί το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι 6,9 εκατ. καταναλωτές, επιβαρύνονται από την 1η Σεπτεμβρίου με αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • Για «λαϊκισμό» και «μιζέρια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του περιφερειάρχη Αττικής, απαντώντας στιςκαταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας για αγορές πολυτελών επίπλων αξίας 20 χιλιάδων ευρώγια τη διακόσμηση του γραφείου του Γιώργου Πατούλη.
  • Ετήσια επιχορήγηση 2,2 εκατ ευρώ τον χρόνο, έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης σε ιδιωτικό εκκλησιαστικό κολέγιο της Βοστώνης. Η σχολή, που βαρύνεται με μια σειρά οικονομικά σκάνδαλα, έχει 22 καθηγητές και περίπου 100 μαθητές που δεν μαθαίνουν ελληνικά. Η σχολή έχει στην ιδιοκτησία της γιγαντιαίο οικόπεδο 59 εκταρίων (240.000 τ.μ.) σε αριστοκρατική περιοχή της Βοστώνης, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 100-200 εκατομμύρια δολάρια. Η επιχορήγηση του πρωθυπουργού έχει αναδρομική ισχύ και για το 2019, με αποτέλεσμα η δαπάνη του ελληνικού δημοσίου να ανέρχεται σε $4.4 εκατομμύρια.
  • Aναστολή της λειτουργίας των διετών προγραμμάτων σπουδών για παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων επειδή δεν υπήρχαν χρήματα, ενώ είχαν εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δύο εκατομμύρια για την λειτουργία τους. Κατάληψη στην Κρατική Σχολή Χορού από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθώς, λόγω των τρομερών ελλείψεων καθηγητών, φοιτητές διδάσκουν άλλους φοιτητές προκειμένου να ασκούνται, έστω και στοιχειωδώς.
  • Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους μόνον τις τελευταίες μέρες λόγω του κρύου ή προσπαθώντας να ζεσταθούν με πρόχειρα μέσα. Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του 2020 δεν προβλέπεται επίδομα θέρμανσης.
  • Αυξάνονται οι αντιδράσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και Δήμων ελεγχόμενων από την ΝΔ σε άλλες περιοχές της χώρας, στην πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους. «Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας» δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή ο Α. Γεωργιάδης την ώρα που διεξάγεται από το Λιμενικό Σώμα επιχείρηση διάσωσης για ναυάγιο στους Παξούς, στην οποία είχαν περισυλλεγεί 21 άτομα ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτανε εκείνη την στιγμή τους 12.
  • Κανένα ίχνος DNA της οικογένειας Ινδαρέ δεν βρέθηκε στην κατάληψη στο Κουκάκι. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη σύλληψη και την κακοποίηση των μελών της οικογένειας Ινδαρέ, επιχειρήθηκε τόσο από πλευράς αστυνομίας και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ορισμένων μέσων ενημέρωσης να εμπλέξουν τους δυο γιους του σκηνοθέτη στην κατάληψη, Εκτεταμένη χρήση χημικών, ξύλο και συλλήψεις από ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ όταν αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια στην περιοχή.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της οδού Καλλιδρομίου έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. «Δυό φορές μου σπάσανε το αυτοκίνητο και ήταν δίπλα τα ΜΑΤ» δήλωσε ένας από τους κατοίκους, που επισημαίνουν ότι η πραγματική ανομία στα Εξάρχεια είναι οι συμμορίες των ναρκέμπορων που αυξάνονται και αλωνίζουν την περιοχή. Προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι «να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα, και μετά το ποινικό», απάντησε στους κατοίκους ο διοικητής του τμήματος.
  • Νέα καταγγελία για βάναυση συμπεριφορά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, αυτή τη φορά εις βάρος θεραπευόμενων σε Μονάδα Απεξάρτησης του 18 Άνω, οι οποίοι επέστρεφαν από προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες σε γυμναστήριο. Στις αντιδράσεις των υπευθύνων της Μονάδας, αστυνομικοί απάντησαν ότι όχι μόνο θα κάνουν έλεγχο αλλά θα πρέπει να παίρνουν άδεια από αυτούς.
  • Κακοί οι οιωνοί για τη χώρα, μετά το ταξίδι- φιάσκο του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Πριν παρακολουθήσει σαν κομπάρσος την συνέντευξη Τραμπ στους ξένους δημοσιογράφους, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δώσει την αναβάθμιση των αμερικανικών βάσεων, είχε δεσμευθεί να αγοράσει τα αμερικανικά F35, είχε ενδώσει στις πιέσεις για να αποκλειστεί η κινεζική λύση για το δίκτυο 5G και είχε πάρει θέση υπέρ της δολοφονίας του Ιρανού υποστράτηγου Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ, μοναδικός ηγέτης Ευρωπαϊκής χώρας.

ΥΓ: Βοήθεια! Περιμένω τις επισημάνσεις αναγνωστών για νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω μόνος!

Ηλεκτρονική διεύθυνση για τα κακώς κείμενα που μαθαίνετε: ideas@tvxs.gr
Facebook Stelios Kouloglou
Twitter #SteliosKoul


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
Μόνο selfies παρακαλώ
Μόνο selfies, παρακαλώ!

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close