Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την ΝΔ σεβόταν απόλυτα την νομιμότητα και τους θεσμούς

Permalink

«Ο κ. Τσίπρας δεν εννοούσε κανένα πραξικόπημα. Εννοούσε την ενδυνάμωση των θεσμών ώστε να μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί κανονικά, όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κληθείς να σχολιάσει, στο Status FM, τις αντιδράσεις για την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας».

«Εξάλλου, όπως έδειξε κατά την θητεία του στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ σεβόταν απόλυτα την νομιμότητα και τους θεσμούς. Αντιθέτως, βλέπουμε την νέα κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας, να είναι εκείνη που τα παραβιάζει αυτά», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει ότι ήταν αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε σεβαστεί την απόφαση αυτή. Στον αντίποδα η Νέα Δημοκρατία κατήργησε ευθύς αμέσως την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού, ενώ άλλαξε τον νόμο και διόρισε επικεφαλής της ΕΥΠ κάποιον που δεν έχει τα τυπικά προσόντα.

Η ενδυνάμωση των θεσμών, δε, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, είναι απαραίτητη, καθώς «υπάρχουν ακόμη ανεξέλεγκτοι ολιγάρχες, που αξιοποιώντας τα ΜΜΕ, επιβάλουν την δική τους ατζέντα στην χώρα». «Το ΕΣΡ, που δεν λειτουργεί, δεν θα έπρεπε να ελέγχει τα μονοπώλια; Θα έπρεπε. Αυτή την ανεξάρτητη αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ενδυνάμωσε όσο θα έπρεπε. Επίσης πρέπει να γίνουν κινήσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αυτά εννοούσε ο κ. Τσίπρας», είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης του σκανδάλου Novartis, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως ο κ. Αγγελής «είναι ένα τραγικό πρόσωπο. Του έδωσαν οι Αμερικανοί στικάκι με όνομα Έλληνα πολιτικού με λογαριασμούς στις ΗΠΑ, που είχαν βρει κατά την έρευνά τους για το σκάνδαλο, και δεν το πήρε! Κανονικά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα – εάν δεν είχε περάσει από έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες – θα έπρεπε να ντρέπεται να κυκλοφορεί έξω! Είναι αυτός εισαγγελέας επικεφαλής κατά της Διαφθοράς;»

Ακούστε εδώ την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου: https://youtu.be/DOGl_43V1q8


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
DEH_AKRIVEIA
Η ακρίβεια, ένα εγκληματικό πείραμα και η ανημπόρια της αριστεράς

Μια κάτοικος της Ρόδου ξεκίνησε απεργία πείνας έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, όταν της ήρθε 3.821 ευρώ ο λογαριασμός...

Close