ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις: εβδομάδα με καρναβάλια και μπάφους

Permalink

«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη, η οποία δημοσιεύεται κάθε Δευτέρα στο Tvxs.gr. Mπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδού μια ματιά για την εβδομάδα που πέρασε.

 

Με μια βαριά πολιτική ήττα στην πλάτη μετά το ναυάγιο της απόβασης των ΜΑΤ στα νησιά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει καμία πολιτική αντιμετώπισης του προσφυγικού. Τυφλή βία των ΜΑΤ, ξυλοδαρμός των τελευταίων από εξαγριωμένους κατοίκους στη Χίο και  εικόνες των αστυνομικών-χουλιγκάνων που σπάνε αυτοκίνητα, δέρνουν και βρίζουν κατοίκους ως κοινοί «μπαχαλάκηδες», εγκαταλείποντας το νησί. « Τα ΜΑΤ αποχώρησαν όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής. (Αν δεν με πιστεύετε, εδώ το βίντεο). Η δήλωση, που προκάλεσε άφθονα γέλια μεταξύ των βουλευτών, δημιούργησε υποψίες ότι στην κυβέρνηση κάτι πίνουν, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από άλλα περιστατικά, όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Άγνωστο παραμένει τώρα το μέλλον των 3 κλειστών κέντρων κράτησης, η κατασκευή των οποίων μοιράστηκε « δίκαια » στις 3 εταιρείες στις οποίες απευθυνόταν -αποκλειστικά-  ο διαγωνισμός. Υπενθυμίζεται ότι ο πεθερός του κ. Γεραπετρίτη είναι και πρόεδρος της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ, η οποία είναι ανάδοχος του έργου στη Χίο, έναντι  1.031.398 ευρώ.

Πλήρης διάσταση κυβέρνησης με τις τοπικές νεοδημοκρατικές αρχές, με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να ..γράφει, όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο, εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει τα εντελώς διαφορετικά από όσα υποσχόταν προεκλογικά:  « Εμείς, δεν πρόκειται να ανεχθούμε τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου να γίνουν μόνιμο πάρκιγκ ψυχών, με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας».

Η ΝΔ ποτέ δεν είχε θέσει ζήτημα αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης, διαψεύδοντας τον προεκλογικό Μητσοτάκη.

Διαμαρτυρίες και από τις Ομοσπονδίες Αστυνομικών:  «Εκφράζουμε, την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητάμε από την πολιτεία, να σταματήσει να εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, τη μια για το «μεταναστευτικό» και το «πανεπιστημιακό άσυλο» και, όπως όλα δείχνουν, προσεχώς με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας».

Επιδημία νέων κορκονιών(από τον δολοφόνο του Γρηγορόπουλου Κορκονέα). Στην ΑΣΣΟΕ ειδικός φρουρός έβγαλε όπλο εντός της σχολής εναντίον φοιτητών. Εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΣΟΕ μετά τις διαμαρτυρίες των φοιτητών για την εισβολή του κουμπουροφόρου, που είχε προσληφθεί με τις fast track διαδικασίες πρόσληψης των εν λόγω ειδικών φρουρών, εκτός ΑΣΕΠ και Πανελλαδικών εξετάσεων, και εν μέσω καταγγελιών για κομματικά ρουσφέτια.

Απίστευτο περιστατικό στον Χολαργό, όταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του πιστόλι το αυτοκίνητο πολίτη, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχαν μεταξύ τους.

Μόλις ένα 24ωρο από τη σύσκεψη στο Μαξίμου για το ζήτημα του κοροναϊού, μετά το πέρας της οποίας ο υπουργός Υγείας  κ.Κικίλιας, δήλωσε ότι «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη για τον κορωναϊό» και «δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων με την μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου!  Αν και είχε μόλις ανακοινώσει ακόμη και περιορισμό της κυκλοφορίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, επικαλούμενος επιτροπή λοιμοξιολόγων ότι πρόκειται για μια… ήπια νόσο που απαιτεί αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ύστερα η κυβέρνηση απαγόρευσε τα καρναβάλια απειλώντας τους παραβάτες με ποινές φυλάκισης 2 ετών, με την αστυνομία να κυκλώνει τους καρναβαλιστές που συγκεντρώθηκαν για να παρελάσουν στο κέντρο της Πάτρας.

Παρότι τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα καταγράφονται από πολίτες που έρχονται από την Ιταλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης,συνέδεσε την απειλή του κορονοϊού με το προσφυγικό. «Οι μετανάστες δεν διαδίδουν κοροναϊό – αλλά οι εθνικιστές τους κατηγορούν ούτως ή άλλως», γράφει η βρετανική Guardian, επιρρίπτοντας ευθύνες για την επικίνδυνη συσχέτιση των προσφύγων με τον κορονοϊό – στην Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν, τον Ιταλό Ματέο Σαλβίνι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και αποκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία «εθνικιστικό κόμμα». Σκηνές ευθείας παραβίασης του  διεθνούς δικαίου και αμαύρωσης της εικόνας της χώρας στη Λέσβο, από ακροδεξιούς που δεν αφήνουν τους πρόσφυγες να αποβιβαστούν και προπηλακίζουν εκπροσώπους του ΟΗΕ, δημοσιογράφους και εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς.

Χάος στον Έβρο από τα κύματα προσφύγων, ενώ κύκλοι της κυβέρνησης διέρρεαν μέσω φιλικών ΜΜΕ ότι η Ελλάδα έθεσε βέτο στο ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ που υποστήριζε τον Ερντογάν. «Κοιτάξτε, είναι μια παρεξηγημένη η έννοια του βέτο, δεν ασκήσαμε βέτο, δεν υπήρξε όμως ομοφωνία», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας. Με άλλα λόγια, οι εκπρόσωποί της Ελλάδας εξέφρασαν διαφωνίες για το ανακοινωθέν και μετά το υπέγραψαν κανονικά.

Με κεντρική, άνωθεν εντολή απαγορεύτηκαν στην ΕΡΤ οι «αφιλτράριστες» ειδήσεις από τις εξελίξεις σε Λέσβο και Χίο. Τα ρεπορτάζ πρέπει να αποστέλλονται στα κεντρικά της ΕΡΤ και να αποφασίζεται από τη διοίκηση ποια θα δημοσιευτούν. Την άκρως επιστημονική άποψη ιερέα, ότι ο «κοροναϊός δεν κολλάει με τη μετάληψη γιατί ο Χριστός δεν έχει μικρόβια», φιλοξένησε η κρατική τηλεόραση.

Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το βασικό -αλλά παρατημένο από την κυβέρνηση- εργαλείο διαφάνειας, όπου αναρτώνται όλες οι οικονομικές και διοικητικές πράξεις του δημόσιου τομέα, «έπεσε» προσωρινά, επειδή  εξαντλήθηκαν οι υπολογιστικοί πόροι που έχουν διατεθεί για το σύστημα. Σημειώνεται ότι δύο φορές στο παρελθόν, ως υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ Μητσοτάκης, βρέθηκε απολογούμενος για απόπειρα παράκαμψης της εφαρμογής, που απέδωσε σε «λανθασμένη διατύπωση».

«Ξέρεις, ψάχνω εδώ και δυόμισι χρόνια να δω ποια είναι η πρώτη επένδυση που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», δήλωνε πριν 2 χρόνια στην TV ο Άδωνις Γεωργιάδης. « Η πρώτη επένδυση που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος. Πολύ ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ομολογώ ότι είναι εξαιρετικά ταιριαστό. Πάει πακέτο με την ιδεολογία και την εικόνα αυτής της κυβερνήσεως». Υπουργός Ανάπτυξης πλέον, ο κ. Γεωργιάδης έκανε καμαρωτός καμαρωτός στην Κόρινθο τα πρώτα του εγκαίνια, μιας μεγάλης μονάδας παραγωγής και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης που πήρε άδεια λειτουργίας επί ΣΥΡΙΖΑ.


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2019-07-15 at 09.59.28
Κούλογλου: O κ. Σημίτης έχει δίκιο, όταν δεν σιωπά..

«Ο κ. Σημίτης έχει δίκιο. Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή δεν αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν το 2004 και κυρίως την  την...

Close