Κούλογλου στο TV5 για ακροδεξιά και προσφυγικό: Ακόμη και αν δεν έχουν σκοτώσει ως τώρα, θα σκοτώσουν

Permalink

“Μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει νεκρό στον Έβρο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη και μια εκστρατεία παραπληροφόρησης από την τουρκική πλευρά. Όμως εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και η ακροδεξιά επιχειρεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κρίση και με ευθύνη της κυβέρνησης, που με την ρητορική της -για παράδειγμα ότι τάχα τα κρούσματα κορονοϊού ήρθαν από τους μετανάστες, ενώ ξέρουμε ότι ήρθαν από την Ιταλία- δίνει το πράσινο φως σε κάποιους φανατισμένους να πάρουν τα όπλα και να αρχίσουν να πυροβολούν τους ανθρώπους στα σύνορα”, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην γαλλική τηλεόραση TV5, για την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σχολιάζοντας την παρουσία των ηγετών των ευρωπαϊκών θεσμών στα ελληνικά σύνορα, ο Στέλιος Κούλογλου είπε πως επρόκειτο για “ένα tv show. Τα χρήματα δεν είναι πάντα η λύση. Υπάρχουν ευρωπαϊκές συμφωνίες για μετεγκατάσταση των προσφύγων και κάθε κράτος μέλος πρέπει να φιλοξενήσει αριθμό ανάλογο του πληθυσμού του. Αυτές οι συμφωνίες έχουν ληφθεί εδώ και τρία χρόνια και υπάρχουν κράτη με ακροδεξιές κυβερνήσεις, όπως της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, που δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα. Έχουμε, λοιπόν, ανάγκη την δραστική αλλαγή πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά το προσφυγικό. Από τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν ακούσαμε για κυρώσεις, ή έστω για άσκηση πίεσης, σε βάρος της Τουρκίας για να σεβαστεί την συμφωνία, που τώρα παραβιάζει. Ο Ερντογάν βομβαρδίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη με ανθρώπινες βόμβες και αυτοί συνεχίζουν business as usual. Είναι υποκρισία. Προφανώς και η Ελλάδα έχει ανάγκη κάθε υλική βοήθεια, αλλά έχει επίσης ανάγκη την αλληλεγγύη και τον σεβασμό των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ”.

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:


(Visited 30 times, 1 visits today)

Read more:
stelios
Κούλογλου στο Ράδιο 9.84 Κρήτης: υπερσυντηρητική Ευρώπη – ανάγκη προοδευτικών συγκλίσεων

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 98.4 Radio Kriti και τον Γιώργο Σαχίνη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μίλησε για...

Close