Κούλογλου: O κ. Γεωργιάδης βάζει σε κίνδυνο τους πιστούς και είναι τελείως ακατάλληλος

Permalink

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού “χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους. Να μένουμε στο σπίτι. Πρέπει να πείσουμε τους νέους να μην βγαίνουν έξω, γιατί μπορεί να κολλήσουν και να το μεταδώσουν στην γιαγιά. Και πρέπει να πείσουμε και την γιαγιά, ότι αυτή την φορά δεν πρέπει να πάει στους Χαιρετισμούς. Όταν όμως έχουμε έναν υπουργό που τα αμφισβητεί όλα αυτά, και λέει ότι ‘δεν μπορούμε να βάλουμε ΜΑΤ στην εκκλησία’, δίνει την δικαιολογία στον κόσμο να μην πειθαρχήσει. Αυτός ο υπουργός είναι ο κ. Γεωργιάδης, και είναι τελείως ακατάλληλος για την θέση αυτή”, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Action24, και προσέθεσε ότι “ευθύνες έχει και η Εκκλησία, που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Εκκλησίες του κόσμου, δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πιστών, που ανήκουν και στις πιο ευπαθείς ομάδες”.

Ο Στ. Κούλογλου διαπίστωσε, ακόμη, ότι “υπάρχουν ωρολογιακές βόμβες, που είναι έτοιμες να εκραγούν. Κάποιες από αυτές αφορούν τα νησιά μας στο ανατολικό Αιγαίο που φιλοξενούν πρόσφυγες. Εάν, μέσω των εργαζόμενων στα κέντρα κράτησης των μεταναστών, ο ιός μεταδοθεί στους πρόσφυγες θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας σε όλα τα νησιά. Δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο μέγεθος της κρίσης, που θα προκύψει. Για αυτό θα πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά άμεσα και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες με έξυπνες και γρήγορες λύσεις στην ενδοχώρα”.

[Διαβάστε το άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr: Μερικά 48ωρα πριν σκάσει η βόμβα]

Επίσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο ευρωβουλευτής σχολιάσε πως “ο κορονοϊός δεν έχει ιδεολογία. Η αντιμετώπιση του όμως έχει ιδεολογική κατεύθυνση”. Εφερε, δε, το παράδειγμα της διαχείρισης της πανδημίας στις ΗΠΑ: “Η αντίδραση του Τράμπ, δεν έχει ακροδεξιό ιδεολογικό στίγμα;” διερωτήθηκε.

“Χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, γιατί ο τομέας της δημόσιας υγείας έχει υποστεί πλήγματα τα τελευταία δέκα χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων”, παρατήρησε ο ευρωβουλευτής και προσέθεσε ότι είναι ευκαιρία “να αλλάξει ριζικά και οριστικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, που επιβάλλει τα δημόσια ελλείμματα να μην υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ. Εάν δεν γίνει αυτό θα οδηγηθούμε σε μεγάλη καταστροφή στην ευρωζώνη συνολικά λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας”.

Σε αυτή την αναγκαιότητα, την οποία, όπως μετέφερε ο Στέλιος Κούλογλου, αναγνωρίζουν οι ευρωομάδες της Αριστεράς και των Σοσιαλδημοκρατών, “αντιδρούν ορισμένοι συντηρητικοί ευρωβουλευτές από την Γερμανία, την Αυστρία αλλά και τα κράτη της Βαλτικής. Θα πρέπει και οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να δουλέψουν για να καμφθούν οι αντιδράσεις και να υπάρξει αλλαγή πολιτικής”.

Παρακολουθείστε εδώ την συνέντευξη στο Action24: https://youtu.be/_pZC9ajd7O4

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Open: https://youtu.be/geQyaVaBL5A


(Visited 171 times, 1 visits today)

Read more:
Ακραίο μίσος..
Ακραίο μίσος… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close