Κούλογλου: Η κυβέρνηση παρακολουθεί αδρανής τον θάνατο του Έλληνα μικρού επιχειρηματία

Permalink

Μια συμβιβαστική λύση βλέπει να προκύπτει από το Eurogroup, που συνεδριάζει σήμερα για την εύρεση ευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική κρίση του κορονοϊού, ο ευρωβουλεύτης του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Μιλώντας “Στο Κόκκινο” εξήγησε: “Οι Γερμανοί δεν είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν. Αφενός έχουν εσωτερικά πολιτικά προβλήματα, αφετέρου υπάρχει και ο γερμανικός οικονομικός εθνικισμός. Τα ευρωομόλογα τα έχουν ήδη καταδικάσει από την κρίση του 2009-2010. Φυσικά οι Γερμανοί θέλουν και μετά το τέλος της κρίσης να έχουν το πάνω χέρι – γιατί όποιος θα έχει τα χρήματα θα είναι και κυρίαρχος. Όμως φαίνεται ότι ο κορονοϊός μπορεί να σκοτώσει ολόκληρη την ευρωζώνη και την ΕΕ. Οπότε θα έχουμε πιστεύω μια συμβιβαστική λύση. Μπορεί να βγουν ομόλογα αλλά με διαφορετικό όνομα, και θα έχουμε ισχυρή παρέμβαση της ΕΚΤ, που είναι υπέρ των ευρωομολόγων και πιο γενναίων μέτρων από ότι θέλει να πάρει η Γερμανία”.

Ακόμη, όμως, και να ληφθούν επιπλέον -και γενναία- μέτρα, όπως ανέλυσε ο ευρωβουλευτής, “δεν αρκούν. Πρέπει να αλλάξει όλη η νοοτροπία και η στρατηγική που ακολούθησε η ΕΕ τα τελευταία 30 χρόνια. Γιατί ο νεοφιλελευθερισμός είναι που αποδείχθηκε θανατηφόρος. Είχε καταστρέψει τα εθνικά συστήματα υγείας και τώρα πάλι το κράτος και το Δημόσιο είναι που καλείται να στηρίξει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει θαυματουργό χέρι της αγοράς, αλλά θανατηφόρο χέρι προς το παρόν”.

“Στην Ελλάδα για να αποφύγουμε την ύφεση πρέπει να λάβουμε εμπροσθοβαρή μέτρα. Η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει την νεοφιλελεύθερη νοοτροπία της. Το βλέπουμε ακόμη και στους διορισμούς των ιατρών, που είναι για δυο χρόνια. Δεν ενισχύει σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ, παρότι αποδείχθηκε απολύτως απαραίτητο και παρά το γεγονός ότι η ΝΔ καλεί σε εκδηλώσεις στα μπαλκόνια υπέρ του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τον θάνατο του μικρού επιχειρηματία στην Ελλάδα και δεν κάνει τίποτα για αυτό. Στην πραγματικότητα οι μικρές επιχειρήσεις -εκτός των εργαζόμενων – είναι που θα δεχθούν τα μεγαλύτερα πλήγματα εάν δεν λάβουν γενναίες ενισχύσεις. Θα πέσουμε σε μια ύφεση την οποία θα είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να το πετύχουμε”, πρόσθεσε.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/07042020a


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
Γάτες Αμπελοκήπων..
Γάτες Αμπελοκήπων…

  Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close