Κούλογλου: Nα υποστηρίξει αποφασιστικά η κυβέρνηση τις προτάσεις των χωρών του Νότου

Permalink
Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, “θα είναι αποφασιστικής σημασίας. Ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξη του υπενθύμισε τι έγινε με την ελληνική κρίση χρέους τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί η ίδια κατάσταση. Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει καλύτερη συμφωνία από ότι έχουμε μέχρι τώρα στο eurogroup και ισχυρή παρέμβαση της ΕΚΤ με έκδοση και αγορά ομολόγων, όπως και αν αυτά θα ονομαστούν τελικά. Επίσης αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ταχθεί αποφασιστικά υπέρ στην μάχη των χωρών του νότου για τα κορονο-ομόλογα”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και στους “Αταίριαστους”.

“Η αντιμετώπιση και η έξοδος από την πανδημία από την ΕΕ είναι δύσκολη γιατί κάθε χώρα έχει ακολουθήσει διαφορετική πολιτική και αντιμετωπίζει διαφορετικές καταστάσεις, είπε ακόμη ο ευρωβουλευτής. «Βλέπουμε πολλά κρούσματα στην Ιταλία και στην Ισπανία, στη δυτική Ευρώπη και πολύ λιγότερα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στα Βαλκάνια, όπως και στην Ελλάδα. Επίσης βλέπουμε ότι η Γερμανία κάνει 120.000 τεστ την ημέρα, ενώ στην Βουλγαρία και την Ελλάδα γίνονται πολύ λίγα. Είναι λοιπόν δύσκολο να υπάρξει συντονισμένη απάντηση. Επίσης έτσι όπως κάθε χώρα είναι κλεισμένη στα σύνορα της και ακολουθεί δικιά της πολιτική, αυτό αποτελεί ανασχετικό παράγοντα στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και θα το βρούμε αυτό μπροστά μας στην διαδικασία λήψης αποφάσεων σε κεντρικό επίπεδο”.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης σε εθνικό επίπεδο, ο Στέλιος Κούλογλου κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λήψη περισσότερων μέτρων για την ελληνική οικονομία, καθώς “τα μέχρι στιγμής ληφθέντα αποτελούν τα λιγότερα στην Ευρώπη. Συγκριτικά, η Πορτογαλία με οικονομία αντίστοιχη με την δική μας έχει λάβει μέτρα ύψους 28 δισ ευρώ”. “Επίσης, θα πρέπει και η ΝΔ να παραδεχθεί κάποια στιγμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα μαξιλάρι 37 δισ ευρώ που δίνει περιθώρια στην κυβέρνηση να κάνει πολιτική στα δύσκολα. Ελπίζω όταν παραδώσει και η ΝΔ την διακυβέρνηση να μην αφήσει άδεια ταμεία όπως το 2015 ή την χώρα χρεοκοπημένη όπως το 2009”, προσέθεσε.

 

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:   https://youtu.be/BvjvwFce_sQ


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
362022-siope
Σιωπή!..

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close