Κούλογλου: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Μαξίμου

Permalink

Στην κατάργηση του σκανδαλώδους προγράμματος της τηλεκατάρτισης για επιστήμονες, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

“Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ θα πήγαιναν σε ιδιωτικές εταιρείες ημετέρων και τώρα σώθηκαν για το ελληνικό Δημόσιο. Σώθηκαν χάρη στην κριτική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης”, τόνισε ο ευρωβουλευτής επισημαίνοντας πως “τα χρήματα αυτά δεν υπήρχε λόγος να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες. Θα μπορούσαν οι επιστήμονες να είχαν επιδοτηθεί απευθείας από τα ΕΣΠΑ. Επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος ώστε να πάνε τα χρήματα σε ημέτερους. Η κυβέρνηση πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη. Όχι μόνο ο κ. Βρούτσης. Γιατί, εάν ο κ. Μητσοτάκης εάν ήταν τόσο άξιος θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει. Εδώ παρουσιάζεται ως κυβερνητική προπαγάνδα αυτό που βλέπαμε σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως τώρα του Όρμπαν ή παλαιότερα του Στάλιν, που έστελναν κόσμο στα γκουλάγκ στη Σοβιετική Ένωση αλλά ο μεγάλος ηγέτης δεν ήξερε τάχα τίποτα και επενέβαινε κάθε τόσο και διόρθωνε τα λάθη. Όχι, ο κ. Μητσοτάκης ήξερε από την αρχή τι συνέβαινε και δεν έκανε τίποτα για μέρες. Επενέβη όταν οι αποκαλύψεις άγγιξαν το θέμα των σχέσεων των ΚΕΚ αυτών και με το οικογενειακό περιβάλλον του ιδίου. Άρα κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Μαξίμου και όχι μόνο στο βασίλειο του κ. Βρούτση. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να το διορθώσει αυτό”.

Επιπλέον ο Στέλιος Κούλογλου διερωτήθηκε “γιατί αυτά τα 80 εκατ. ευρώ που σώθηκαν, αφού εξάλλου ήταν στον προϋπολογισμό, δεν τα δίνει η κυβέρνηση στους επιστήμονες και αντί να πάρουν 600 σε voucher να πάρουν 800 ευρώ; Ο κόσμος αρχίζει και πεινάει. Όχι μόνο όσοι δεν είχαν χρήματα. Αλλά και δικηγόροι και οδοντίατροι και άνθρωποι που έκαναν δουλειές που δεν ήταν δηλωμένες. Πεινάει ο κόσμος. Χρειαζόμαστε ένα κατώτατο κοινωνικό επίδομα, ένα κατώτατο εισόδημα για αυτούς που έχουν ανάγκη. Διαφορετικά θα πάμε σε οικονομική κατάρρευση και σε κοινωνική ζούγκλα”.

Τέλος, αναφερόμενος στην σημερινή Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τεθούν επί τάπητος πολύ γενναία μέτρα αλληλεγγύης προς τις χώρες του Νότου. “Υπάρχουν πιέσεις προς την κατεύθυνση ενός είδους ομολόγων -που μπορεί να μην ονομαστούν έτσι για λόγους εσωτερικής πολιτικής στη Γερμανία- αλλά θα είναι στην πράξη. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική γιατί διαφορετικά αυτή η κρίση θα είναι η τρίτη και φαρμακερή για την ΕΕ, μετά την αποτυχία της στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης του 2009 και της προσφυγικής του 2015. Όμως οι τελικές αποφάσεις μάλλον θα αργήσουν και δεν θα ληφθούν σήμερα”.

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://youtu.be/U2ZEGyF3jWc


(Visited 25 times, 1 visits today)

Read more:
357105-mia_enokhletike_leptomereia
Μια ενοχλητική λεπτομέρεια…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο

Close