Ο κ. Μπακογιάννης οφείλει μια εξήγηση. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Ο κ. Μπακογιάννης εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων με προφίλ υπερκομματικό και εκσυγχρονιστικό. Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες κινήσεις και επιλογές του ήταν απογοητευτικές. Αρμόδια για τον πολιτισμό της πρωτεύουσας διόρισε την Κατερίνα Γκαγκάκη η οποία χαχανίζει στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα. Η κυρία Γκαγκάκη, που είχε διοριστεί από τον νέο δήμαρχο και πρόεδρος στην Τεχνόπολη, σχολίασε στην τηλεόραση ως εξής την περίπτωση φοιτήτριας που έπεσε θύμα ασέλγειας στο ΑΠΘ: «έσταζε (σπέρμα) η στέγη». Δεν το λες και σχόλιο υπεύθυνης για τον πολιτισμό. 

Μετά τον θόρυβο, η κ. Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τις υψηλές της αρμοδιότητες, χωρίς ο κ. Μπακογιάννης να κάνει την παραμικρή δήλωση αποδοκιμασίας. Μια άλλη επιλογή του ήταν η κυρία Ινές Αγγελή – Λυκούδη, που διορίστηκε εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για το παιδί. Προεκλογικά ο κ. Μπακογιάννης είχε μιλήσει για την πολύ-πολιτισμικότητα της Αθήνας, αλλά όπως αποδείχθηκε η κυρία Ινές είχε μιλήσει σε ρατσιστική συγκέντρωση, διαδεχόμενη τον νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη. Μετά το νέο σάλο η κ. Λυκούδη παραιτήθηκε από τις ευγενείς αρμοδιότητες της για το παιδί. Αλλά ο Μπακογιάννης, μέσα σε 24 ώρες, της ανέθεσε – έμμισθη – θέση Προέδρου σε εταιρεία του Δήμου Αθηναίων. 

Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο οι επιλογές του κ. Μπακογιάννη και το εύρος των ανοιγμάτων του στον Δήμο να είναι πολύ πιο στενόμυαλες και συντηρητικές ακόμη και από αυτές του θείου πρωθυπουργού, ο οποίος πρέπει να χειριστεί και μια κυβέρνηση. Δημιουργείται ευλόγως η εντύπωση ότι το καλλιεργηθέν προφίλ του κ. Μπακογιάννη μάλλον δεν έχει σχέση με τα πραγματικά πιστεύω του, αλλά με εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Από τον Έβερτ μέχρι τον Κακλαμάνη, όλοι οι δήμαρχοι Αθηναίων της ΝΔ είχαν κάνει πιο ουσιαστικά ανοίγματα προς την κοινωνία των πολιτών και τον πολιτισμό.

Την εντύπωση αυτής της επικοινωνιολατρείας έδωσε και το προχθεσινό… αυθόρμητο πέρασμα της συναυλίας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο οι μεγάλες αντιδράσεις στο στημένο σόου όσο και η παράπλευρη ζημιά από τις αντιδράσεις της εκκλησίας που δεν βλέπει πλέον λόγο να μην κάνει κι εκείνη τα κηρύγματα της, έχουν μετατρέψει την προχθεσινή περιφερόμενη συναυλία σε μπούμεραγκ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πολύ περισσότερο αφού, όπως εξήγησε η κυρία Πρωτοψάλτη, ήταν ο πρωθυπουργός που ζήτησε από τον ανιψιό του να περάσει η συναυλία από του Μαξίμου, πριν δηλώσει τη «μεγάλη του έκπληξη» όταν την είδε να φθάνει.

Πέρα από τα φθηνά επικοινωνιακά καμώματα, πολύ πιο σοβαρή είναι η πληροφορία ότι μετά από παρέμβαση του κ. Μπακογιάννη ματαιώθηκε η φιλοξενία στην Ευρυτανία 108 αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες από τη Λέσβο. Σύμφωνα με τα «Ευρυτανικά Νέα» , ο κ. Μπακογιάννης, «αφουγκραζόμενος» την κοινή γνώμη της Ευρυτανίας», κατά των επερχόμενων «λαθρομεταναστών», παρενέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και πέτυχε να ικανοποιήσει την «κοινή γνώμη» της παλιάς εκλογικής του περιφέρειας, δηλαδή κανένα τοπικό κομματάρχη που θα θέλει να αξιοποιήσει για τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια.

Όμως κ. Μπακογιάννης ξέρει πολύ καλά ότι η Μόρια όπως και οι άλλοι υπερφορτωμένοι καταυλισμοί προσφύγων αποτελούν ωρολογιακές, πανδημικές  βόμβες και η αποσυμφόρηση τους αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει τις «αποκλειστικές» πληροφορίες της εφημερίδας. Θα έπρεπε ήδη να το είχε κάνει, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα για το προσφυγικό πρόβλημα. Αν δεν το κάνει, δεν θα έχει απλώς αποδειχθεί ότι οι προεκλογικές του επαγγελίες ήταν προϊόν επικοινωνιακής παραπλάνησης: θα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι θα δικαιούται το βραβείο Μαυρογιαλούρου και μάλιστα επικίνδυνου.

ΥΓ. Δεν θα ήταν επίσης άσχημη ιδέα, οι φίλες καλλιτέχνιδες, που συνέβαλαν στην καλλιέργεια του προφίλ του, προεκλογικά και πρόσφατα, να τον ρωτήσουν αν πράγματι παρενέβη για να μην φιλοξενηθούν γυναίκες και παιδιά από τη Μόρια.


(Visited 31 times, 1 visits today)

Read more:
Untitled
Ο Στέλιος Κούλογλου συνομιλεί με τέσσερις «Μικρούς Ήρωες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι «Μικροί Ήρωες», δεκάδες πολίτες και οργανώσεις από την Ελλάδα και άλλες χώρες...

Close