Κούλογλου: Άλλα μέτρα παίρνει η δεξιά, άλλα η αριστερά

Permalink

Απέναντι στην ύφεση που θα ακολουθήσει την πανδημία, “υπάρχουν οι συντηρητικές απαντήσεις και οι προοδευτικές απαντήσεις”, παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

“Η συντηρητική απάντηση είναι η επαναφορά της λιτότητας, που επιλέχθηκε και στην κρίση του 2009, την οποία στηρίζουν και οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, που δίνουν τον τόνο στην ΕΕ. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη που λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε την κατεύθυνση της οικονομίας και να ενισχύσουμε αυτούς που θα πληγούν περισσότερο από την κρίση. Πρόκειται για τους νέους, τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτοί στην Ελλάδα, δεν λαμβάνουν την βοήθεια, που δίνεται αντιστοίχως σε άλλες χώρες της ΕΕ”, εξήγησε ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζοντας ότι “η Πορτογαλία με οικονομία ανάλογη με την δική μας έριξε τρεις φορές περισσότερα χρήματα στην οικονομία. Η Ισπανία έδωσε 200 δισ ευρώ. Το 20% του ΑΕΠ της. Αντιστοίχως εμείς θα έπρεπε να δώσουμε 40 δισ ευρώ. Στην οικονομία, ό,τι δώσεις θα πάρεις πίσω. Μέσω της κατανάλωσης, των φόρων, του ΦΠΑ…”

Όσον αφορά τις εικόνες συνωστισμού μετά την χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ότι “πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι σε αυτά που λένε οι ειδικοί. Αλλά θα πρέπει και η Πολιτεία και οι αρμόδιοι να μην δίνουν αντιφατικά μηνύματα. Για παράδειγμα στο άνοιγμα των σχολείων υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση. Τα περισσότερα κρούσματα είναι συγκεντρωμένα στην πρωτεύουσα. Εάν φύγουν οι αναπληρωτές καθηγητές και πάνε στην επαρχία ή τα νησιά για να κάνουν μαθήματα τότε υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού. Αντιφάσεις υπάρχουν και στο θέμα της μάσκας. Στην αρχή έλεγαν ότι μπορεί να είναι ακόμη και επιβλαβείς, ενώ τώρα είναι υποχρεωτικές επί ποινή προστίμου έως και 5000 ευρώ! Είναι δύσκολο να ζητάς από τους νέους να μην αντιδρούν, όταν πέφτεις σε αντιφάσεις. Για αυτό πρέπει η Πολιτεία πρώτη να δίνει το καλό παράδειγμα”.

Παρακολουθείστε εδώ την συνέντευξη:  https://youtu.be/dm1yK3TvC6s


(Visited 21 times, 1 visits today)

Read more:
192545-nona
Το ντοκιμαντέρ «Νονά» του Στέλιου Κούλογλου ελεύθερo στο tvxs.gr

Με την αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά να έχει ξεκινήσει, το tvxs.gr… τιμά το «πρόσωπο της χρονιάς» που φεύγει,...

Close