Δήλωση Στ. Κούλογλου για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης

Permalink
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο περιοδικό Sputnik με αφορμή την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης, δήλωσε:
Mε την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης συμβαίνει το αντίθετο από ότι με άλλες ιστορικές επετείους. Πολλές από τις τελευταίες χάνουν τη σημασία τους μέσα στο χρόνο, αντίθετα με την 9η Μαίου που γίνεται όλο και πιο επίκαιρη. Γιατί σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ευρώπη, παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια προσπάθειες ωραιοποίησης του φασισμού και του ναζισμού. Θαυμαστές φασιστικών καθεστώτων αναλαμβάνουν κυβερνητικά πόστα, υπολείμματα των SS και νεοναζί παρελαύνουν σε πρωτεύουσες κρατών μελών της ΕΕ. Στο όνομα του αντικομουνισμού, στην ίδια κατεύθυνση κινείται η ενισχυμένη μετά τις περσινές εκλογές ακροδεξιά, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για να τιμήσουμε την φετινή, 75η επέτειο, είχα την πρωτοβουλία και την ευθύνη της διοργάνωσης, εκ μέρους της ομάδας της Αριστεράς, μιας σειράς εκδηλώσεων στις Βρυξέλλες, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο. Δυστυχώς η πανδημία ανέβαλλε αλλά δεν ματαίωσε τα σχέδια μας: θα τα πραγματοποιήσουμε μόλις μας δοθεί η ευκαιρία. Καθώς μετά τη πανδημία και τις κοινωνικές και οικονομικές της επιπτώσεις, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. 


(Visited 19 times, 1 visits today)

Read more:
38035994271_c5dfc0c899_k
Κούλογλου: Ο κύριος Μητσοτάκης είναι εκλογομανής

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην τραγωδία στο Μάτι είναι απογοητευτική, όπως σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο...

Close