Κούλογλου: Συνεχής υποβάθμιση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Permalink

Με αφορμή τα γεγονότα στην Βουλή κατά την ψηφοφορία για τη διερεύνηση ή μη του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Open δήλωσε ότι «η κυβέρνηση κρατά μια αλαζονική στάση και προχωρούμε σε μια συνεχή υποβάθμιση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Βλέπουμε συνεχή λειτουργία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκ των υστέρων καλείται η Βουλή να επικυρώσει. Συνεχείς νόμους μεγάλης σημασίας, που εν μέσω πανδημίας, περνάνε στα γρήγορα χωρίς ουσιαστική συζήτηση, όπως ο νόμος για το περιβάλλον ή της κυρίας Κεραμέως για την Παιδεία”.

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι έχουν παρατηρηθεί και “ύποπτες ή και παράνομες αναθέσεις, παραμερίζοντας τη διαφάνεια και τις κανονικές διαδικασίες”, αναφέροντας παραδειγματικά το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τα “σκοιλ ελικίκου”, τις απευθείας αναθέσεις που έκανε ο υφυπουργός κ. Στεφανής, και τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επίσης, βλέπουμε “δυο μέτρα και δυο σταθμά στην στάση της αστυνομίας”, προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου και εξήγησε: “Δέρνουν τους νέους στην Αγία Παρασκευή ή τη Θεσσαλονίκη, αλλά υπάρχει αδράνεια αν ο ανιψιός του πρωθυπουργού προκαλεί συνωστισμό στον Ομόνοια”.

Μιλώντας για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την πρόταση του για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, και των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων. “Καλώς κάνει το Δημόσιο και ενισχύει τα ξενοδοχεία. Γιατί όμως δεν θέτει και έναν όρο, για παράδειγμα, να σερβίρουν αυτά στο πρωινό τους ελληνικά τοπικά προϊόντα αντί για εισαγώμενα, ώστε να ενισχυθούν και οι Έλληνες παραγωγοί; Γιατί δεν δίνει η κυβέρνηση κουπόνια εσωτερικού τουρισμού, όχι μόνο σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά σε όλους ώστε να ανοίξουν περισσότερα ξενοδοχεία;”

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ, χαρακτήρισε θετική την πρόταση και δήλωσε ότι θα την μεταφέρει στην κυβέρνηση.

Παρακολουθείστε την συνέντευξη εδώ:  https://youtu.be/k_Nt4iRBUa8


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
DeTGzY8W4AAHMB1
Κούλογλου: Ο κ. Μητσοτάκης υποσυνείδητα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ

«Τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης θα μας αφήνει να κοιμόμαστε τα βράδια», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα...

Close